Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Ik heb heel veel zin om iedereen te leren kennen” Juul Knapen

“Ik heb heel veel zin om iedereen te leren kennen” Juul Knapen

We spreken Juul Knapen over haar American Dream en de aanloop hier naar toe.

Wat weet je al van VCU en waarom besloot je naar deze school te gaan? 

Ik heb al kennis gemaakt met de coaches en weet al een beetje hoe het team, de campus  en de sporthal eruit zien naar eindelijk van allerlei filmpjes en foto’s. Ze doen het erg goed in hun conference wat me natuurlijk al heel erg aansprak. Daarnaast vond ik het belangrijk dat het goed klikte met de coaches en gelukkig was dat bij VCU uit alle scholen waarmee ik gebeld had het meest. Ik had al meteen na het eerste telefoontje een super fijn gevoel bij mijn coach en ze gaf me echt het gevoel dat ik er al gewoon bij hoorde dus dat gaf veel vertrouwen.

Waar kijk je het meest naar uit? 

Allereerst denk ik de eerste ontmoeting. Ik heb heel veel zin om iedereen eindelijk in het echt te zien en te leren kennen. Maar ik kijk het meeste uit naar het seizoen zelf natuurlijk. Nieuwe vrienden maken, veel leren, sterker worden en de hele ervaring rondom de trainingen en de wedstrijden in een volle zaal met super veel publiek.

Wie of wat ga je het meest missen uit Nederland? 

Mijn vrienden en familie, omdat je ze nu dagelijks/wekelijks ziet en over een paar maanden alleen nog maar online. We blijven sowieso wel veel contact houden maar dat is toch anders dan dat je dat nu hebt. Gelukkig is het maar tijdelijk en weet je dat je er een fantastische ervaring voor terug krijgt dus dat maakt het weer helemaal goed.

Hoe reageerde je familie/vrienden op jouw aanstaand avontuur naar Amerika?

Met een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn ze natuurlijk super blij voor me en gunnen ze me het allerbeste, maar de andere kant moeten ze me wel voor een lange tijd gaan missen en dat is best lastig.

Wat spreekt jou het meeste aan van de Amerikaanse cultuur? 

De energie die er vanaf komt. Als je bijvoorbeeld naar een wedstrijd kijkt is het zowel in als om het veld totaal anders dan hier in Nederland. Veel meer publiek, een hele andere beleving en een hele andere energie en die spreekt me heel erg aan.

Welke plekken wil je zeker gaan ontdekken in Amerika? 

Ik ga in juli naar Richmond in Virginia, dit ligt redelijk in de buurt van Washington en New York dus het lijkt me super gaaf om deze steden een keer te ontdekken, want ik ben er zelf nog nooit geweest. Ook lijkt het me leuk om een keer naar een pretpark zoals Disney World in Orlando te gaan maar dat ligt een stuk verder weg. Verder lijkt me sowieso leuk om allerlei winkels en plekken te ontdekken die we hier in Nederland totaal niet hebben.

Wat denk je dat de grootste uitdaging zal zijn als je in Amerika bent? 

Ik denk dat ik in het begin vooral moet wennen aan de vele uren die ik ga maken per week, maar ik denk dat je daar vrij snel aan gewend raakt. Verder denk ik dat het voor mij ook wel een uitdaging wordt om uit mijn comfort zone te treden. Ik ben hier wel een bepaald leven gewend maar daar gaat het helemaal anders zijn. Je gaat totaal ergens anders wonen, je hebt andere mensen om je heen, je gaat een nieuwe studie doen en je gaat gewoon een ander leven leiden dan dat je hier gewend bent.

Ben je al helemaal klaar voor jouw American Dream? 

Jazeker! Ik kan echt niet wachten tot het juli is om eindelijk te mogen gaan en mijn nieuwe avontuur aan te gaan. Ik ben zo benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen en ik hoop dat het de mooiste en de beste tijd van mijn leven wordt!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.