Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Hofstra University versterkt zich met goalie Wessel Speel!

De achttienjarige keeper van FC Utrecht U19/U23 maakt deze zomer de overstap naar ‘The city that never sleeps’, New York!

Wessel begon zijn keeperscarrière op zesjarige leeftijd bij zijn lokale club FC Olympia in Gouda. Op jonge leeftijd kwam hij al uit in het talent team bij de KNVB en speelde daar 6 seizoenen lang! Tijdens deze periode waren Sparta Rotterdam en Feyenoord een optie voor Wessel en werd door beide clubs gescout, maar minuten wist hij daar helaas niet te maken. Zodoende kwam hij uit bij Jodan Boys Onder 15, ook was hij daar de aanvoerder van het team. Op vijftienjarige leeftijd kwam hij uit in het Onder 19 team bij Jodan Boys. In 2017 kwam Wessel in de jeugdopleiding terecht bij FC Utrecht, in de seizoenen 2017-2018 en 2019-2020 was hij de eerste keeper van het Onder 17 en later het Onder 19 team. In het Onder 20 team speelde hij voor het talent team van Utrecht en speelde hij tegen het nationale team van Qatar! Sinds 2018-2019 traint hij daarnaast met het eerste elftal van FC Utrecht!

Aan ervaring dus geen gebrek bij deze jonge keeper! Wessel is tweebenig en zijn specialiteit is de 1 op 1 situatie. Hij is daarnaast besluitvaardig en is tactisch sterk. Met zijn lenigheid, sprongkracht en zijn verre uittrappen is hij een ware toevoeging voor het men’s soccer team van Hofstra.

Hofstra University
Het nieuwe team van Wessel komt uit in de Colonial Athletic Conference en wist afgelopen seizoen op de tweede plek te eindigen achter UNCW. Met Wessel in de goal zullen de Hofstra Pride er alles aan doen om dit jaar eerste te worden in de Conference!

Wij wensen Wessel heel veel succes en geluk met zijn avontuur in New York en we zullen hem op de voet blijven volgen!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.