Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Hastings Broncos versterken zich met Rory Vince!

Hastings Broncos versterken zich met Rory Vince!

Aankomende herfst zal Rory Vince zich aansluiten bij de Hastings Broncos. De talentvolle middenvelder wil na afronding van zijn middelbare school aankomende zomer graag terug naar Amerika om te sporten en studeren. Hastings College was de gelukkige school die Rory wist te strikken.

 

Rory begon op 3-jarige leeftijd al met voetballen bij de lokale voetbalclub in Amerika. Destijds woonde Rory dus al in de Verenigde Staten. Toen hij slechts 7 jaar oud was werd hij geselecteerd voor de Liverpool FC International Academy in Michigan. Hier heeft Rory vele toernooien op hoog niveau weten te spelen en veel groei doorgemaakt als speler zijnde. Liverpool FC International Academy wist de Green Soccer Challenge, Petoskey Invitational en Canton Cup te winnen, in competitieverband speelde de club in Michigan Premier Division 1.

Van 2016 tot en met 2019 was Vince zelfs aanvoerder van zijn teams, dit was een mooie beloning voor zijn groei en leiderschap op het veld. Hij werd geselecteerd voor het Liverpool FC IA team, dit kwam uit in de National Premier League, wat een interregionale competitie was. Vince raakte hier al gewend aan de lange busreizen die je in Amerika zeker weten tegen gaat komen.

Rory speelde ook voor het Oxford High School varsity team. Hij werd hier al snel een vaste kracht, en als bekroning van zijn uitstekende prestaties won hij in 2018 en 2019 een All-Academic award en in 2019 een All-Conference First Team award.
In 2020 maakte Rory de overstap naar Nederland, naar SV Die Hague om precies te zijn. Hij pakte hier ook zijn middelbare school nog op, en verwacht die aankomende zomer af te ronden.

Vince is een middenvelder die zowel op aanvallende- als verdedigende posities uit de voeten kan. Hij is erg sterk in het veroveren van de bal en de bijbehorende aanvallende omschakeling, zijn tactische vermogen en snelle handelen helpen hem hier enorm bij. Hij heeft een fantastische pass in zijn benen en kan de bal precies neerleggen waar hij wil. Onder andere door zijn aanvoerderschap bij Liverpool FC IA heeft Rory de nodige leiderschapskwaliteiten ontwikkeld.

 

Hastings College zal het nieuwe thuis worden van Rory. Hastings is een school gelegen in Hastings, Nebraska. De school biedt ruimte voor zo’n 1200 studenten, van wie het grote deels op de campus leeft. Hierdoor ontstaat er een echte samenleving en warme sfeer binnen de school. Het men’s soccer team van de Hastings Broncos is jaarllijks één van de titelkandidaten en hoopt met Rory als versterking prijzen ta gaan pakken.

 

Wij wensen Rory veel succes met het afronden van zijn school en met de laatste voorbereidingen treffen voor zijn vertrek naar Amerika.

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.