Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

HAAC All Conference – Lucas Jacobs

Hij liet afgelopen zomer het Brabantse Breda achter zich om studie en voetbal te gaan combineren bij de Baker Wildcats uit Kansas.. Lucas Jacobs! Jacobs, een aanvallend ingestelde middenvelder met een enorm veel scoren vermogen, werd op jonge leeftijd al erkent als een groot talent. En dat bleef de topclubs niet onopgemerkt want NAC Breda wist de middenvelder al snel in te lijven! Jacobs doorliep de jeugdelftallen van de profclub uit Breda maar kwam uiteindelijk te kort om daadwerkelijk door te breken, toch bleek hij een échte aanwinst voor het amateurvoetbal. Jacobs bekroonde zijn fantastische seizoen bij JEKA met het kampioenschap en een hattrick in de kampioenswedstrijd.. afsluiten als een topper dus.

 

 

Zenuwen kent Jacobs niet.. hij begint bij de Wildcats als een komeet en drukt direct zijn stempel! Baker wist wat het binnenhaalde met de komst van Jacobs, namelijk goals en assists.. en veel goals en assists. Jacobs begint in zijn eerste duel tegen Kansas Christian College direct met een dubbelslag want in de met 10-0 overwinning tekent hij voor 2 doelpunten! Datzelfde kunstje flikt hij tegen Vanguard waar hij vlak voor tijd de winnende goal tegen de touwen jaagt.. de toon is dus gezet door de Nederlander. Stoppen met scoren doet hij voorlopig niet want in de volgende 3 wedstrijden weet hij telkens te scoren (4 goals), met deze geweldige start nam hij een plaats in op de topscorerslijst van de VS!
Toch kende de goalgetter een terugval.. hij bleef vijf wedstrijden droog te staan en dus was de middenvelder niet tevreden met zijn prestaties. Maar daar kwam als snel genoeg verandering in want met 3 goals uit 4 wedstrijden had Jacobs al snel weer de draad te pakken.. tegen Graceland ontketende de Nederlander zich en maakt hij binnen 45 minuten een fantastische hattrick!
De topscorer van de Wildcats verkeerde dus op tijd weer in topvorm om te kunnen vlammen in het regionale championships.. en vlammen dat deed die want tegen de eerste tegenstander William & Penn tekende hij voor zijn 2e hattrick van het seizoen! Hiermee schoot hij de Wildcats naar de volgende ronde toe!

 

Lucas staat tot op heden op 18 goals en 8 assists uit 19 wedstrijden, dat is een fantastische prestatie van de voormalig topschutter van JEKA! Deze statistieken hebben hem dan ook een award opgeleverd want Jacobs is verkozen tot het Heart of America Athletic All-Conference team! Congratulations!

 

Lucas gaat zich nu opmaken voor de clash in halve finale met Central Methodist.. een geduchte tegenstander, heel veel succes Lucas! Ben je nou benieuwd naar meer dagelijkse avonturen en prestaties van onze talenten; volg ons op Instagram!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.