Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

HAAC All-Conference – Lucas Jacobs

Lucas Jacobs is gekozen in het All-Conferenceteam van de Heart of America Atlantic Conference. De speler van Baker University heeft gedurende zijn tweede seizoen laten zien dat het niveau van zijn eerste seizoen geen toeval was! Vorig jaar werd Lucas ook al opgenomen in het All-Conferenceteam en won hij ook nog twee Offensive player of the week-awards. Kortom Lucas had een zeer succesvol eerste seizoen!

Die lijn van het eerste seizoen heeft Lucas eigenlijk het hele seizoen weer doorgetrokken. In zijn eerste seizoen maakte de Wildcat 18 goals in 19 wedstrijden, dit jaar haalde dit aantal helaas niet, maar was hij wel goed voor 10 goals en 5 assists (25 punten). Deze cijfers zijn nog steeds goed voor een vierde plek op de puntenranglijst in de conference.

Verloop van het seizoen

Eind augustus begon het seizoen voor Baker University met wedstrijden tegen University of Northwestern Ohio, Keiser University en Oklahoma Wesleyan University. De twee eerstgenoemde tegenstanders maakten het Baker knap lastig en in beide wedstrijden zat er geen overwinning in. Tegen Oklahoma begon het te lopen bij de Wildcats en met name superspits Lucas Jacobs kreeg het op z’n heupen! Hij hielp zijn team met een loepzuivere hattrick voorbij Oklahoma. Lucas maakte in een tijdbestek van 6 minuten in de tweede helft drie goals met drie schoten op goal. Effici├źntie!

September was voor Baker University een maand met een aantal flinke overwinningen. 6-0, 7-1, 12-0 en 3-0 waren de uitslagen waarmee een aantal tegenstanders naar huis gestuurd werden. Lucas maakte in september ook een aantal goals! In de 7-1 overwinning tegen Jamestown scoorde hij eenmaal en die vorm trok hij door tegen Evangel door weer eenmaal te scoren in de 3-0 overwinning. De wedstrijd tegen Clarke bleek de grootste overwinning van het seizoen te worden en Lucas begon nog op de bank, maar eenmaal van de bank liet hij zich vooral zien als aangever: viermaal bereidde een goal voor en tussendoor schoot hij zelf ook nog een bal in het netje! Ondanks zijn grote rol in deze overwinning zal zijn rol in de volgende wedstrijd tegen Missouri Valley het beste hebben gevoeld. Lucas maakte namelijk in overtime de enige goal van de wedstrijd! Wat zal dat lekker hebben gevoeld om tegen de nummer 1 van de ranglijst de winnende goal te maken. Tevens was dit de 4e overwinning op rij.

Oktober bleek voor Lucas en zijn team minder succesvol. Het viel vooral dat Baker won als Lucas scoorde of aangaf. Zo ook tegen Benedictine, er werd 6-1 gewonnen en Lucas scoorde en assisteerde eenmaal. De drie wedstrijden werd er tweemaal nipt gewonnen en eenmaal dik verloren, Lucas was voor het eerst dit seizoen voor langere periode niet trefzeker, maar hier kwam tegen Graceland niet geheel verrassend verandering in. Lucas nam beide goals voor zijn rekening en liet zien het scoren niet verleerd te zijn: 2-0. Door zijn goals en assists is de verkiezing van Lucas meer dan terecht!

Vandaag begint voor Baker University het Conference Tournament. Missouri Valley is de tegenstander in de kwartfinale van het toernooi. Laat Missouri Valley nu net de tegenstander waar Lucas eerder dit seizoen de gamewinner tegen scoorde. Zet hem op Lucas, wij hebben vertrouwen in een goede afloop!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.