Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

GPA, wat betekent het

In from the boardroom verdiepen we ons in belangrijke onderdelen die spelen bij studeren en sporten in Amerika. Wat betekent GPA? Waarom is het GPA belangrijk? Vandaag verdiepen we ons in deze drie letters.

GPA staat voor Grade Point Average oftewel gemiddeld cijfer. Amerika kent een andere numerieke telling dan Nederland. Nederland kent in het onderwijssysteem de puntentelling 1 tot 10. Amerika kent een 0 tot 4 schaal.

Waarom zijn cijfers zo belangrijk?

In Nederland wordt over het algemeen niet zo naar cijfers gekeken. Daar is de strekking “als het diploma maar wordt behaald” een bekend fenomeen. Het diploma geeft tenslotte toegang tot met merendeel van bachelor of WO opleidingen. Numerus fixus opleidingen daargelaten, hier zijn cijfers wel van belang.

Toelating op Amerikaanse colleges

Bij toelating op Amerikaanse colleges of universities wordt er gekeken naar een variëteit aan waarden. Het GPA of Grade Point Average is een belangrijk onderdeel of een student kan worden aangenomen. Hoe hoger je GPA is, hoe hoger de kans dat je wordt toegelaten door de school in Amerika.

De andere kant van de medaille is er ook. Hoe lager het gemiddelde cijfer is van een student, hoe moeilijker het wordt. Nu is het zo dat KingsTalent altijd een school voor je kan vinden. Maar weet wel dat je cijfers tellen! Dus speel je met de gedachte om in Amerika te studeren? Neem je school serieus! Dat is een belangrijk advies.

Niet alleen voor je cijfers op het middelbare onderwijs maar ook als je op het hoger onderwijs studeert zijn deze resultaten van belang.

Voor Amerikaanse scholen om studenten te kunnen evalueren en beoordelen of dat studenten toelaatbaar zijn dienen studenten vertaalde en geëvalueerde cijferlijsten aan te leveren. Met onze in-house vertaal en GPA calculation service spelen we in het proces een belangrijke rol. Door dit in-house aan te bieden weten we snel welke scholen academisch haalbaar zijn en welke niet. Daarnaast maken we onderscheid in de GPA berekeningen tussen havo en vwo cijferlijsten.

Naast toelating speelt het Grade Point Average ook een cruciale rol in de mogelijkheid om een academische studiebeurs te verdienen. Dus een unieke mogelijkheid om de schoolkosten naar beneden te halen. Lees meer in een eerdere #fromtheboardroom over de mogelijkheden voor academische en sportieve beurzen.

Wil je meet informatie over de berekening van GPA of inzicht in jouw cijfers en GPA berekening? Neem gerust contact met ons op.

Paul de Koning

CEO

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.