Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Goucher College krijgt Roan van Woudenberg onder de lat

Goucher College krijgt Roan van Woudenberg onder de lat

Voetballer Roan van Woudenberg gaat Nederland achter zich laten voor een avontuur in Amerika. Hij gaat voetbal en studie combineren aan Goucher College in Townson, Maryland.

Op vijfjarige leeftijd raakte Roan zijn eerste bal op het voetbalveld voor SDO. Sinds zijn achtste mocht hij het doel van zijn club gaan verdedigen. Op meerdere jeugdtoernooien speelde Roan tegen grote ploegen als Ajax en Feyenoord. Dit resulteerde er in dat hij op de scoutingslijst verscheen bij Ajax. Hij behoorde tot een groep keepers die mocht trainen bij verschillende talententeams. Ook kwam hij in het regionale talenten team waarmee hij tegen Feyenoord speelde. In deze wedstrijd pakte hij de beslissende strafschop in de penalty-shootout. Hij maakte uiteindelijk de overstap van SDO naar BFC Bussum. Op dit moment keept hij in het Onder-17 en Onder-18 team van deze club, op het vierde hoogste jeugdniveau met de Onder-17 en het hoogste regionale niveau met de Onder-18.

De goede reflexen en winnaarsmentaliteit vielen ook op bij Goucher College. Zijn nieuwe school beleefde een prima seizoen, maar de lat kan nog hoger. Zeker met een goede doelman als Roan onder de lat wil de school hoge ogen gooien. Aan Roan de taak om ballen tegen te houden tegen andere scholen in Amerika.

Veel plezier en succes in Amerika, Roan!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.