Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Fenna Klok op weg naar Pennsylvania!

Fenna Klok op weg naar Pennsylvania!

Fenna Klok zal dit jaar afreizen naar Amerika om de uitdagende combinatie van sporten en studeren aan te gaan. Het jonge talent zal onderdeel uit gaan maken van de Mercyhurst University Lakers en zal daar als kersverse Freshman een volledig nieuwe start gaan maken. Een leuke uitdaging, vooral als het aan de andere kant van de wereld is.

 

Fenna is een jong hockeytalent dat sinds het moment dat ze kon lopen al met een stok in de hand achter een bal aan liep. Op 6-jarige leeftijd begon ze dan ook in het jongste team te hockeyen bij lokale vereniging AMHC Westerpark. Bij Westerpark zagen ze op jonge leeftijd al waar Fenna toe in staat was en dat er veel potentie in zat. Ze mocht daarom om vervroegd naar het O12-team doorschuiven.

Na haar eerste jaar O12 bij AMHC Westerpark werd Fenna toegelaten in de jeugdopleiding van Hurley. Hier is ze destijds in de O12 ingestroomd. Een prima debuutjaar voor Klok, ze wist met haar team meteen zowel op het veld als in de zaal de tweede plaats binnen te slepen. In de O14 speelde ze in de IDC, het hoogste Nederlandse haalbare niveau voor haar leeftijdsklasse.

In de O16 (2018-2019) wisten Fenna en haar teamgenoten het pre-season kampioenschap te winnen. Ook Klok een mooie persoonlijke prestatie neer te zetten, ze werd namelijk in zowel het veld- als zaalseizoen bekroond tot topscorer! Hurley wist deze lijn door te trekken en in 2019-2020 won de O18 dan ook de zaalcompetitie. Ook hier bekroonde Fenna zichzelf tot topscorer. Kortom, deze dame is een heuse doelpuntenmachine!

 

Mercyhurst University is gelegen in Erie, Pennsylvania. De campus van Mercyhurst is gelegen nabij Lake Erie, wat zorgt voor prachtige natuur rondom de campus. In Erie leven zo’n 100.000 personen.
Wat bij Mercyhurst heel gaaf is, en wat vele andere scholen niet doen is het volgende: het field hockey team speelt haar wedstrijden op hetzelfde veld als waar football wordt gespeeld. Dit betekent dat de faciliteiten rondom puntgaaf zijn er en extra veel plek is voor toeschouwers.

 

Wij wensen Fenna veel succes met het afronden van haar opleiding en met de voorbereidingen op de overstap naar Amerika!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.