Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

FC Utrecht keeper Roman Woodall zet volgende stap in zijn carrière.

FC Utrecht keeper Roman Woodall zet volgende stap in zijn carrière.

Roman Woodall, de ambitieuze keeper van FC Utrecht, kiest voor vervolgstap in Amerika en gaat naar Mount Saint Mary’s University. Met deze stap werkt hij aan zijn toekomst waarmee hij het hoogst haalbare wilt bereiken.

Roman begint al op vroege leeftijd met voetballen en maakt al snel een transfer naar Alphense Boys om op hoger (landelijk) niveau te spelen. De keeper zijn kwaliteiten zijn naar behoren en daarom speelt hij in de jeugd mee met hogere leeftijdsgenoten. PSV Eindhoven is de eerste profclub die het talent van Roman ziet, en nodigen hem uit voor extra keeperstraining. De volgende profclub waar Roman mee in aanraking komt is PEC Zwolle. Deze club nodigt hem uit voor een proeftijd in de jeugdacademie. Vervolgens is het tijd voor een volgende stap in de carrière van de keeper en transfereert hij naar Zeeburgia, waarmee hij op het hoogste jeugdniveau van Nederland speelt. Om zich nog meer te ontwikkelen pakt Roman extra trainingen bij AFC Ajax en speelt hij internationale toernooien in Spanje. De KNVB blijft ook niet van gezien, want zij selecteren hem voor het district talenten team. Vanaf seizoen 2020-2021 staat de volgende profclub in de rij voor Roman: FC Utrecht. Hij begint hier in de U17 en een jaar later speelt hij zijn wedstrijden in de U18. In dit seizoen traint hij regelmatig mee met oudere jongens van FC Utrecht in de U23.

Roman was ook aanwezig op de KingsTalent men’s soccer showcase, waar hij een goede indruk heeft achtergelaten door zijn goede reddingen. De talentvolle keeper wil altijd het hoogst haalbare bereiken en heeft hier zeker alles voor over. Bij alles wat hij doet denkt hij aan zijn toekomst en ziet hij een avontuur in Amerika als de perfecte vervolgstap. Samen met twee andere KingsTalent student-athletes, Lans Bovenberg en Ruben Kiers, zal hij voor een goed eerste seizoen willen gaan bij Mount Saint Mary’s. De coach was direct onder de indruk van Roman zijn kwaliteiten en verwacht dat hij van directe waarde zal zijn voor het team. The Mountaineers spelen hun wedstrijden in de Northeast conference.

Wij wensen Roman veel succes toe met zijn American Dream!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.