Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Faye Brill gaat softballen bij Lake Land College

Faye Brill gaat softballen bij Lake Land College
Bron: Romy van der Ham - @rchdesign

Faye was van kinds af aan altijd al bezig geweest met sporten. In haar jeugd deed ze aan karate, turnen en dus ook softbal. Toen ze dertien was, wist ze zeker welke sport ze het allerleukste vond om te doen: softbal!

Faye begon met softballen bij haar lokale club Orioles in Bergschenhoek. Haar eerste jaar als softbalster in 2020 was niet zoals gehoopt vanwege de pandemie. Maar Faye bleef hoopvol voor het volgende jaar. In 2021 sloot ze zich aan bij de winterschool van de Blue Angels, een bekende softbalacademie in het Zuidelijke District van Nederland. Haar harde werk loonde toen ze in 2022 begon te spelen voor zowel de Blue Angels als de Orioles. Faye’s talent viel op. In februari 2022 werd ze uitgenodigd om te trainen bij het RTC en mocht ze daar blijven. Het hoogtepunt van Faye’s carrière kwam in 2023 toen ze met de South West Thunders seniors meedeed aan de Nationale Little League in Nederland en zelfs de Little League World Series bereikte, maar Faye was nog niet klaar. In 2023 speelde ze in Praag en Barcelona, waar ze veel leerde. Ook speelde Faye een paar wedstrijden voor het Nationale Team van Nederland.

In 2024 stond Faye voor haar grootste uitdaging tot nu toe: ze promoveerde naar het Hoofdklasse-niveau met Euro Stars, de hoogste regionale competitie. Met haar doorzettingsvermogen en liefde voor het spel zal Faye blijven schitteren op het softbalveld en anderen inspireren met haar fantastische reis die ze nu voort gaat zetten in Amerika bij Lake Land College.

Wij wensen Faye veel succes met haar avontuur in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.