Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Fay Wielinga maakt zich op voor Amerikaans avontuur

Fay Wielinga maakt zich op voor Amerikaans avontuur

Aankomende zomer verruilt de talentvolle speelster van V.V. Eldenia de velden van Nederland voor de velden van Amerika. De 17-jarige Fay Wielinga gaat na de zomer uitkomen voor Southwest Tennessee Community College.

 

Voordat Fay begon met voetballen zat ze op zwemmen, dansen en turnen. Fay heeft op 6-jarige leeftijd haar intrede met voetbal gemaakt bij haar lokale club AVW’66 in Westervoort. Ze heeft tot haar elfde in een jongenselftal gespeeld waardoor haar fysieke kracht fiks op de proef is gesteld. Naast haar reguliere trainingsuren bij AVW’66, maakte Fay nog extra trainingsuren bij Meulensteen Soccer Academy. Ze werd meerdere malen gekozen als aanvoerster van het team. Op 16-jarige leeftijd werd de talentvolle speelster gescout door V.V. Eldenia en geselecteerd voor de jeugdopleiding van V.V. Eldenia U17. In het seizoen van 2018-2019 was Fay de enige van haar team die alle wedstrijden heeft gespeeld. Fay was ook aanwezig op onze jaarlijkse showcase om zichzelf in de schijnwerpers te spelen bij Amerikaanse scholen.

Fay is van alle markten thuis, naast haar positie als middenvelder kan ze ook als verdediger en vleugelaanvalster ingezet worden. Ze komt het best tot haar recht op positie #10. Haar kwaliteiten zijn vooral haar tactisch bewust zijn, haar snelheid, haar aanvallende creativiteit en haar ijzersterke mentaliteit. Tevens wordt de #10 door haar vrienden en teamgenoten beschreven als een sociaal persoon, die graag anderen helpt. Ze focust zich altijd op voetbal en is bereid om altijd 100% te geven. Met haar ambitieuze denkwijze is Fay bereid om haar doelen te verwezenlijken in Amerika.

 

 

Southwest Tennessee Community College

Fay zal aankomende zomer voetballen in Tennessee en de rood-wit-blauwe kleuren gaan verdedigen van de STCC Saluqis. Op de Southwest Tennessee Community College bieden ze diverse sporten aan zoals voetbal, basketbal, softbal en honkbal. De school ligt in Memphis en Memphis is de grootste stad van de Amerikaanse staat Tennessee met meer dan 650.000 inwoners. Memphis ligt aan de rivier de Mississippi in het uiterste zuidwesten van Tennessee, vlak bij de grens met de staten Mississippi en Arkansas.

 

Namens KingsTalent wensen wij Fay heel veel succes en natuurlijk ook veel plezier toe in Tennessee!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.