Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Ex-Eredivisietalent Thijs Middeldorp naar Bethany Lutheran College!

Ex-Eredivisietalent Thijs Middeldorp naar Bethany Lutheran College!

Na een succesvolle carrière in onder andere de Eredivisie, maakt Thijs de stap naar de Verenigde Staten! De nieuwste aanwinst van Bethany Lutheran College vertrekt binnenkort naar Minnesota om zich bij zijn nieuwe teamgenoten aan te sluiten.

 

Thijs is een erg veelzijdige speler, zo kan hij als centrale verdediger spelen, maar is hij ook goed over het hele middenveld. Hij komt het beste uit de voeten als aanvallende middenvelder, een echte nummer 10. Met zijn geweldige techniek is hij goed in 1-op-1 duels en komt hij zijn mannetje makkelijk voorbij. Verder is hij tactisch erg sterk en weet hij altijd de goede pass te vinden en te geven. Naast zijn dribbel- en passvaardigheden beschikt Thijs over een goed scorend vermogen.

Zijn loopbaan begon op jonge leeftijd bij UoW’02. Na drie jaar bij UoW’02 wist hij zich al in de schijnwerpers te spelen; hij werd namelijk gescout door Roda JC. Hier trainde hij regelmatig mee en speelde hij ook wat vriendschappelijke wedstrijden en op zijn negende werd hij officieel opgenomen in de jeugd van Roda JC. Hier speelde hij internationale toernooien tegen onder andere AC Milaan onder-14 en Tottenham Hotspur onder-15. In het seizoen 2017/2018 besloot de toen 14-jarige Thijs dat het tijd was om terug te gaan naar waar het allemaal begon: UoW’02. Dit deed hij op een geweldige manier, aangezien hij de eerste twee seizoenen bij zijn oude club ongeslagen kampioen is geworden! In het seizoen 2018/2019 wist hij ook nog eens de topscorer positie te bemachtigen en  maakte hij zijn debuut in het senioren talententeam.

 

Het nieuwe team van Thijs, de Bethany Vikings, hebben vorig seizoen in totaal 12 overwinningen neergezet. Naast deze overwinningen verloren zij 6 keer en speelde ze één keer gelijk. Van die 19 gespeelde wedstrijden werden er acht wedstrijden in de Upper Midwest Athletic Conference gespeeld. In de Upper Midwest Athletic Conference wisten ze de derde plek te bemachtigen, door vijf maal te winnen, twee keer te verliezen en één keer gelijk te spelen. Het team uit Minnesota was enorm aanvallend ingesteld en dat is terug te zien in de statistieken; Bethany Lutheran College scoorde maar liefst 75 doelpunten in 19 wedstrijden, terwijl zij er 26 incasseerden. De wedstrijd tegen North Central University is er een om te onthouden, deze wonnen de Vikings met 10-0!

 

Bethany Lutheran College heeft een prachtig campus dat de Minnesota River Valley overziet en ligt in Mankota, Minnesota. Met 60 majors en minors kent de nieuwe school van Thijs een ruime keuze aan opleidingen. Ook op sportief gebied is Bethany Lutheran College een mooie plek om te zijn; met twee gymzalen, drie atletische velden, fitnessruimtes, een indoor renbaan en een tennisbaan!

Wij zijn enorm benieuwd naar wat Thijs gaat laten zien bij zijn nieuwe team uit de States! Wil jij meer van dit soort artikelen lezen? Check onze Instagrampagina @kingstalentnl  

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.