Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Even Voorstellen … Koen Vos (Point University)

Even Voorstellen … Koen Vos (Point University)

 

Morgen stapt hij op het vliegtuig naar Amerika! Dan gaat het avontuur eindelijk beginnen. Vos heeft hard gewerkt om zo fit mogelijk aan zijn avontuur te beginnen. Maar nu is het eindelijk zover. Vanaf morgen mag hij zichzelf een Point Skyhawk noemen! We kijken even vooruit op zijn avontuur.

 

Koen stel je even voor! Wie is Koen Vos?
Ik ben Koen vos. Ik ben 19 jaar oud en ik woon momenteel samen met mijn ouders en jongere broertje in Budel. Het afgelopen jaar heb ik Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.

 

Je hebt een contract getekend bij Point University! Hoe is deze transfer tot stand gekomen?
Via, via, kwam ik vorig jaar net na de zomervakantie in contact met de organisatie KingsTalent. Na een nuttige informatieavond en aantal gesprekken met Paul en Han heb ik toen besloten om voor deze geweldige kans te gaan. Nadat mijn filmpje met daarin mijn voetbalkwaliteiten geüpload was had ik al zeer snel contact met coaches verspreid over heel Amerika. Uiteindelijk heb ik na de Showcase van KingsTalent mijn opties langs elkaar gelegd en heb ik vrij snel gekozen voor Point University omdat de coach veel vertrouwen in mij had en mij zeer graag in zijn team wilde hebben voor het nieuwe seizoen. Verder zijn ook de sport en studiefaciliteiten van Universiteit top. Momenteel heb ik na een lang proces  alles geregeld om vanaf 4 Augustus te kunnen gaan voetballen en studeren in Amerika.

 

 

 

Hoe reageerde je omgeving op deze transfer?
Vanaf het moment dat ik iedereen liet weten dat ik volgend jaar naar Amerika vertrek om daar te gaan studeren en voetballen, heb ik eigenlijk alleen maar zeer positieve reacties ontvangen. Wat ik vooral vaak te horen krijg is dat dit een geweldige kans is waarvan ik moet gaan genieten. Zo sta ik er zelf ook in. Aan de ene kant vind ik het natuurlijk jammer dat ik mijn familie, vrienden en voetbalclub achterlaat in Nederland, maar ik heb super veel zin in dit avontuur en ik ga mijn best doen om er een top jaar van te maken.

 

Je hebt jarenlang in de jeugd van PSV gespeeld. Nu ga je weer terug naar dagelijks trainen, reizen, wedstrijden. Weet je al wat je te wachten staat? En waar kijk je het meest naar uit?
Klopt, ik ben natuurlijk al een tijdje weg uit de opleiding van PSV, maar ik vind het heel lekker dat ik weer dagelijks ga trainen, meerdere keren per week wedstrijden ga spelen en dit kan gaan combineren met mijn studie. Dat is ook eigenlijk een van de belangrijkste redenen waarom ik voor dit avontuur heb gekozen en waarom ik er zo veel zin in heb. Het lange reizen naar uitwedstrijden zal in het begin natuurlijk even wennen worden, maar dat gaat vanzelf wel goed komen.

Verder ben ik ervan op de hoogte dat het conditioneel en fysiek zwaar gaat worden, vooral in het pre-season.  Daarom ben ik nu al ongeveer twee maanden flink aan het trainen op fysiek gebied met de hulp van een personal trainer en werk ik deze zomer een zeer pittig conditie schema af, dat de coach heeft samengesteld.

 

 

 

Welke opleiding ga je volgen?
Ik stap af van de studie die ik momenteel in Nederland volg (bestuurskunde). Mede doordat het me niet handig lijkt om Amerikaanse Recht te gaan studeren, heb ik besloten om de studie Business Administration te volgen.

 

Wat is je latere droombaan?
Op dit moment heb ik niet echt een droombaan. Ik richt me eerlijk gezegd vooral op volgend jaar. Ik ga gewoon mijn best doen op school en hoop daarnaast lekker veel te voetballen op een hoog niveau de komende tijd!

 

 

 

Wat zijn je goede eigenschappen op het veld?
Ik denk dat mijn inzicht/overzicht, verdedigende kwaliteiten en vermogen om altijd voetballend de oplossing te zoeken mijn sterkere punten zijn.

 

Waar moet je nog wat extra trainingsuren aan besteden (op het veld)?
Op alle punten is natuurlijk verbetering mogelijk, maar Ik denk dat ik vooral op fysiek gebied en qua handelingssnelheid nog flinke stappen kan maken.

 

Wat is je favoriete sportmoment?
Als je doelt op mijn eigen sportmomenten dan denk ik dat het kampioenschap met S.V. Budel 1 in het seizoen 2016-2017, in mijn eerste jaar bij de senioren een geweldig sportmoment voor mij was. Verder zie ik de periode in de opleiding van PSV natuurlijk ook als een groot hoogtepunt.

 

 

 

Weet je de spelregels al van American Football? Met de Atlanta Falcons om de hoek;)
Als je me deze vraag vorig jaar had gesteld dan had ik je er niks over kunnen vertellen. Ik zag het nooit op televisie en ik interesseerde me er ook niet echt voor. Totdat ik in Februari toevallig op FOX Sports in aanraking kwam met de Super Bowl tussen de Patriots en Falcons. Ik heb de hele wedstrijd (’s nachts) gekeken en volgens mij was het een van de spannendste wedstrijden ooit. Sindsdien weet ik hoe het spelletje werkt en hoe erg die sport daar leeft.  Ik ben dan ook zeker van plan een keer te gaan kijken bij de Falcons.

 

Om je beter te leren kennen geven willen we je vragen te kiezen tussen deze twee begrippen. Dikgedrukt zijn de keuzes van Koen.

 

Zinedine Zidane | David Beckham
Kunstgras | Natuurgras
Real Madrid | Barcelona
Telegraaf | NU.nl
Wintersport | Zomervakantie
Aanvallen | Verdedigen -> Beide, als verdedigende middenvelder is mijn hoofdtaak verdedigen, maar ik vind het ook lekker om aan te vallen als de wedstrijd het toe laat.

 

Voor 2018 zijn we druk op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Wil je weten of je in aanmerking komt? Meld je hier aan.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.