Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Parents

“Er is een leegte in huis” Interview met Joost Volmer

“Er is een leegte in huis” Interview met Joost Volmer

Na het behalen van haar Havo diploma heeft Isa Volmer het vliegtuig naar Texas gepakt en het ouderlijk nest verlaten. Hoe gaan haar ouders om met het avontuur van Isa? Wij spraken haar vader, Joost Volmer, over zijn bevindingen!

Hoe is Isa op het idee gekomen om sport en studie te gaan combineren in Amerika? Wat was uw reactie hier op?

Zij is benaderd door KingsTalent of het haar iets leek om te gaan studeren en volleyballen in Amerika. Isa was gelijk heel enthousiast. Toen Isa het ons vertelde wilden we eerst natuurlijk wat meer weten. We zijn ook bij KingsTalent uitgenodigd om meer te horen over dit traject. Vervolgens werden wij ook erg enthousiast.

 

Hoe heeft u het gehele traject ervaren wat Isa met KingsTalent heeft afgelegd? In hoeverre bent u hierbij betrokken geweest?

In het begin waren wij niet heel erg betrokken en verliep het eigenlijk wel prima. Isa regelde alles voornamelijk zelf. Aan het einde van het traject waren er een aantal zaken die niet heel soepel verliepen, waardoor je er automatisch meer bij betrokken raakt.

 

Isa is inmiddels al een tijdje in Amerika. Op welke wijze houdt u contact met haar?

We hebben veel contact via Whatsapp, Facetime etc. Daarnaast kijken we ook veel wedstrijden via de livestream. Hierbij zijn alleen de tijden niet altijd even gunstig, haha.

 

Hoe was het om voor een langere periode afscheid te moeten nemen van Isa?

Tja, dat is als ouders zijnde natuurlijk altijd moeilijk. Aan de ene kant gun je het Isa zo en denk je vooral aan haar en dat ze ervan moet genieten. Maar ondanks dat we nog twee andere dochters hebben is er wel gelijk een leegte in huis.

 

Wat is voor Isa de reden geweest om voor Frank Philips College te kiezen?

Die school kwam gelijk erg gemoedelijk en familiair over. Zowel Isa als wij kregen gelijk een warm gevoel bij het gesprek met de coach en assistent coach. Vanaf toen was Isa ook gelijk verkocht. Isa is een gevoelsmens, dus dit paste heel goed.

 

Hoe ervaart u de combinatie van sport en studeren in Amerika? Merkt u een verschil met Nederland?

Ik ben zelf ook echt een sportfanaat. Als ik dan nu zie hoe de sportbeleving in Amerika is, ben ik stiekem wel jaloers op Isa. Ik vind het heel mooi dat ze dit meemaakt. Ze leert hiervan. Ze leert de sportmentaliteit kennen van de Amerikaanse cultuur en ze kan zich persoonlijk verder ontwikkelen.

 

Het is vanaf November weer mogelijk om naar Amerika te reizen. Is er al een reis naar Texas geboekt?

Nou, we hadden in een veel eerder stadium al reis geboekt voor 23 Oktober. Uiteindelijk zou Amerika 1 November open gaan, dus hebben we alles omgeboekt. Nu gaat Amerika niet 1 November open, maar naar alle waarschijnlijkheid 8 November. Het plan is om dan tegen die tijd naar Isa af te reizen. We kijken hier enorm naar uit om te zien hoe Isa het daar heeft.

 

Tot slot, heeft u nog tips voor studenten en/of ouders die een stap richting Amerika overwegen?

Niet echt. Ik denk persoonlijk dat het voor je zoon of dochter een avontuur en ervaring is om nooit meer te vergeten. Daar moeten ze van genieten.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.