Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Emma Heijstee vertrekt naar Amerika

Emma Heijstee gaat dit jaar Nederland verlaten. Ze gaat voetballen en studeren aan University of Maryland – Baltimore County. Na het afronden van haar VWO stapt Emma op het vliegtuig richting de Verenigde Staten.

Emma begon op haar 8e met voetballen, bij de club DSOC. In 2019 maakte ze de overstap naar Sporting ’70. Hier ging ze in het onder 19 dameselftal spelen, na een aantal jaar bij DSOC in een jongenselftal gespeeld te hebben.

De aanvallende middenvelder stapte dus over naar een andere club. Hier kwam ze in het seizoen 2019-2020 te spelen in de 1e klasse. In dit seizoen behaalde Emma goede cijfers. Na 25 wedstrijden stond ze op 12 goals en maar liefst 25 assists.

Nu gaat Emma uitkomen voor UMBC. De school komt uit in de America East Conference. Hier gaat ze spelen op het hoogste college niveau. In de America East Conference komen 10 teams uit. 2 speelsters van UMBC hebben vorig seizoen een All-Conference awards verdiend. Emma komt dus in een sterk team terecht.

Niet alleen op sportief gebied, maar ook op academisch vlak is UMBC een uitstekende school. De school staat namelijk geranked als 160e van het land. Als je dit afzet tegen het totale aantal van 5.300 universities en colleges, is dat geen slechte beoordeling.

UMBC ligt zo’n 45 minuten rijden van Washington af. De locatie is dus ook nog eens een pluspunt.

 

Wij wensen Emma heel veel succes met het afronden van haar VWO, en alvast heel veel plezier en succes in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.