Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Elke Hofstra tekent bij het Parkland College uit Illinois

De 18-jarige Elke Hofstra vertrekt na de zomer naar Champaign, Illinois. Ze heeft gekozen om te gaan studeren aan het Parkland College waar ze tevens het volleybalteam zal gaan versterken. Afgelopen zomer heeft ze haar havodiploma gehaald en in tegenstelling tot de meeste mensen die in Nederland gaan studeren heeft Elke gekozen om dit te gaan doen in de Verenigde Staten.

Op 10-jarige leeftijd begon Elke met volleyballen bij haar lokale club in Leeuwarden. Tussen haar 10e en 15evolgde ze buiten haar standaard trainingen ook nog een opleiding bij het RTC (Regionaal Training Centrum). Dit is een opleiding voor jonge, veelbelovende volleyballers/-sters. Op 13-jarige leeftijd was ze aanvoerder van haar team wat uitkwam in de hoofdklasse. Op 15-jarige leeftijd mocht ze al met enige regelmaat meetrainen met het senioren damesteam. Het daaropvolgende jaar behoorde ze officieel tot de selectie van het eerste team. In 2019 maakte ze de overstap naar VC Sneek waar ze in de derde divisie uitkwam met haar team, dat is de hoogste regionale competitie. Momenteel ligt de competitie natuurlijk stil in Nederland, een extra reden om naar Amerika te gaan.

Na een tussenjaar zal ze deze zomer vertrekken naar Champaign, Illinois. Het Parkland College komt uit in de Mid-West Athletic Conference. Ze spelen in de Division 2 waar ze bekend staan als het beste team van de competitie en elk jaar kampioen worden. Vanaf 2008 zijn ze ook elk jaar district kampioen geworden en in 2015 en 2016 zelfs nationaal kampioen voor de NJCAA. De afgelopen twee jaar werden ze tweede op nationaal niveau. De verwachtingen zijn hoog maar dat is alleen maar extra motivatie voor Elke!

 

Champaign in Illinois is erg populair bij (internationale) studenten en er is genoeg te doen. Elke zal het hier zeker naar haar zin gaan hebben en veel leuke herinneringen gaan creëren.

 

Wij wensen haar heel veel plezier en succes in de Verenigde Staten!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.