Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Eline van den Bosch vertrekt naar zonnig Californië!

Voor velen is het bezoeken van de westkust van Amerika een utopie. Voor Eline van den Bosch alles behalve. De hockeyster heeft een contract getekend bij UC Davis University, gelegen net buiten Sacramento, Californië. Aan deze universiteit, die ruim 35.000 studenten telt, zal Eline na het behalen van haar VWO-diploma starten met een opleiding Biological Science.

Niet alleen de locatie waar Eline zal gaan studeren is fabelachtig, ook de campus van de universiteit is op zijn zachtst gezegd onwerkelijk. Met 2.958 hectare is het de grootste campus van de tien universiteiten die deel uitmaken van het openbaar universiteitssysteem in Californië. Ook het studieniveau op deze onderwijsinstelling is van uitzonderlijk hoog niveau. Zo werden enkele programma’s van UC Davis verkozen tot de beste van het land, waaronder het landbouw- en veeartsenprogramma. Ook werd de universiteit in 2017 door Wall Street Journal/Times Higher Education College Ranking verkozen als zesde universiteit van Amerika. Een aardige prestatie voor een land dat meer dan 4500 onderwijsinstellingen telt.

Naast haar studie zal Eline bij UC Davis deel uitmaken van het field hockeyteam. De Aggies kunnen wel een kwaliteitsinjectie gebruiken, nadat ze in de conference afgelopen seizoen geen potten konden breken. Het hoge niveau van de America East Conference, Division I, was vorig seizoen net iets te veel voor de ploeg van head coach Britt Broady, die tijdens off-season op zoek ging naar het benodigde talent om haar team weer op de rails te krijgen. Na een korte zoektocht komt zij uit bij Eline van den Bosch, momenteel nog speelachtig bij HHC Quick Stick, in Heerenveen.

Hier speelt Eline al vanaf haar dertiende, nadat ze op zevenjarige leeftijd start bij haar lokale vereniging in Sneek. Eenmaal gesetteld in Heerenveen wordt de middenveldster opgenomen in het Noord-Nederland districtsteam van de KNHB, waar ze uiteindelijk ruim 3,5 jaar voor speelt. Ook haar vereniging is duidelijk gecharmeerd van de getalenteerde hockeyster, die na twee jaar super B te hebben gespeeld in de B1, direct wordt opgenomen in de selectie van het Dames 1 elftal.

Kortom, aan kwaliteiten geen gebrek bij Eline, die ongetwijfeld een grote versterking zal zijn voor de ‘Aggies’. KingsTalent wenst Eline ontzettend veel plezier en succes bij UC Davis! Wil jij ook sporten en studeren in Amerika? Meld je dan HIER aan!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.