Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Een enerverende wedstrijd, dure reclames en Rihanna, dit was de Super Bowl 2023

Ook de 57ste editie van de Super Bowl, het grootste ééndaagse sportevenement van het jaar, was weer genieten. In een finale tussen de Kansas City Chiefs en de Philadelphia Eagles was de spanning om te snijden. Uiteindelijk wisten de Kansas City Chiefs deze editie van de Super Bowl te winnen. Maar natuurlijk ging het ook over de creatieve reclames van grote merken en het halftime optreden van Rihanna.

De finale

Een grote wedstrijd met een fantastisch begin en een zinderend slot. Zo was deze 57ste editie van de Super Bowl het best te beschrijven. De Eagles wisten al in de opening te scoren en al na tien minuten stond de tussenstand op 7-7. Met aan fantastische pass stond Hurst aan de basis van het punt dat Brown scoorde. Echter maakte Hurst daarna wel een foutje waardoor de Chiefs weer op gelijke hoogte kwamen. Maar na deze gelijke stand werden de Eagles sterker en gingen zij met een voorsprong van 24-14 de halftime show in.

Een 24-14 stand was natuurlijk dik in het voordeel van de Eagles, maar niet bleek minder waar. Zij gaven de voorsprong uit handen en leken nu zelf achter de feiten aan te lopen met een 35-27 achterstand. Maar in deze wedstrijd kon er veel gebeuren en dat bleek maar weer, met nog negen minuten op de klok in het laatste kwart. Met nog vijf minuten te spelen en met een gelijke stand van 35-35 was de spanning al helemaal om te snijden. Mede dankzij een discutabele beslissing van de scheidsrechter mocht Harrison Butker de wedstrijd beslissen met 38-35 in het voordeel van de Kansas City Chiefs.

Het was na 1970 en 2020 de derde Super Bowl overwinning voor de Kansas City Chiefs.

Reclame

De Super Bowl is ook voor grote bedrijven een geweldige kans om in de spotlights te komen. Echter is dit niet goedkoop. Voor dertig seconden reclametijd betaal je als bedrijf maar liefst zeven miljoen dollar. Maar natuurlijk waren er ook dit jaar weer genoeg grote merken die hier gebruik van maakten. Een opvallende reclame was die van Disney, die ´100 years of Wonder´, oftewel hun 100-jarig bestaan vierden. Andere reclames kwamen onder andere van de Amerikaanse versie van The Masked Singer, Heineken en Doritos.

Halftime show

Dit jaar kreeg Rihanna de eer om in de pauze van de wedstrijd op te treden. De zwangere zangeres zette een grote show neer. Ze vloog op een zwevend podium door het stadion in Arizona. Het was haar eerste live optreden in meer dan vijf jaar. Deze halftime show is iets waar de Super Bowl om bekend staat. Alleen de allergrootste artiesten van de wereld krijgen de kans om op te treden op dit podium. Opvallend is dat de artiesten niets betaald krijgen voor dit optreden. Ze staan hier dus volledig vrijwillig omdat ze het een grote eer is als je gevraagd wordt.