Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Dorian Lippens gaat baseballen in Texas!

Dorian Lippens gaat baseballen in Texas!

Team Kingdom NL Baseballer Dorian Lippens laat Kinheim achter zich en vertrekt naar Amerika. Hij gaat studie en sport combineren bij Cisco College, Texas.

Dorian begon op 4 jarige leeftijd met baseball. Hij heeft eerst bij een club in België gespeeld, vanaf zijn 6e speelde hij bij Zeeuws Honk in Terneuzen. Dit is één van de twee baseball clubs in Zeeland. Dorian heeft lang baseball en voetbal gecombineerd, maar dat ging uiteindelijk niet meer samen. Hij moest een keuze maken en zich ergens op gaan specialiseren. Deze keuze was snel gemaakt: honkbal. Op dit moment baseballt Dorian bij Kinheim in Haarlem. Hij heeft de overstap gemaakt van Amsterdam Pirates naar Kinheim. Bij de Amsterdam Pirates werd hij kampioen met het tweede team en heeft hij zijn debuut gemaakt in de Hoofdklasse voor L&D Amsterdam.

Met deelname aan het WK U18, overwinningen op het EK U18 en U23 en het kampioenschap bij Amsterdam Pirates in de Hoofd- en Eerste klasse op zak is het in de zomer van 2022 tijd voor Dorian om de overstap naar Amerika te maken. Dorian is niet snel tevreden en gaat ook zeker niet roepen dat hij goed is. Om de overstap naar Amerika te maken traint hij extra hard. Dorian woont op dit moment in de sportersflat van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Amsterdam. Hier traint hij negen keer per week met andere talenten.

Vanaf de zomer van 2022 zal Dorian studie en sport gaan combineren aan Cisco College in Texas. Hij heeft voor dit college gekozen omdat dit hem het beste gevoel gaf en hij kijkt er erg naar uit om constant bezig te zijn met baseball. Dorian is erg benieuwd naar de nieuwe omgeving en de nieuwe dingen die hij gaat leren.

We wensen Dorian heel veel succes en vooral plezier bij zijn avontuur in Amerika!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.