Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Dit zijn de vijf populairste sporten in Amerika

Duizenden mensen op de tribune kennen we in Nederland vooral bij grote sportevenementen. Maar aan de andere kant van de wereld, Amerika, zijn er wel meer sporten waar wekelijks grote tribunes gevuld zijn. Wie weet ben jij wel erg goed in één van deze sporten, die in Amerika zo populair zijn.

1: American Football

De naam zegt het al, deze sport is typisch Amerikaans en dan ook de grootste van het land. De sport lijkt erg op rugby, zoals we dat in Europa beter kennen. Echter staan er bij rugby vijftien spelers op het veld en bij American football elf spelers. Verder zijn er alleen kleine verschillen in spelregels tussen beide sporten. Gemiddeld zitten er zo’n 60.000 mensen op de tribune bij een wedstrijd op het hoogste niveau.

De nationale competitie van deze sport is de National Football League (NFL) en de finale hiervan is met afstand het grootste sportevenement van het land. Deze finale wordt de Super Bowl genoemd en wordt één keer per jaar gespeeld. De Super Bowl is door de jaren heen een super groot evenement geworden. Compleet met een ‘halftime-show’, unieke reclames van grote merken en erg dure kaartjes. In 2015 keken er in Amerika ruim 114 miljoen mensen naar de Super Bowl. Ook in Europa is de Super Bowl erg goed bekeken, ondanks dat het door het tijdsverschil dan midden in de nacht is. In Duitsland wordt de Super Bowl door ongeveer twee miljoen mensen bekeken. Het evenement wordt in Nederland uitgezonden op ESPN.

American Football - Free Stock Photo by Pixabay on Stockvault.net

2: Honkbal/Baseball

De tweede grootste sport in Amerika is honkbal. Ruim vijftien miljoen mensen spelen het in Amerika en het trekt ook erg veel fans door heel het land. Bij de Los Angeles Dodgers zitten er bij wedstrijden ongeveer 56 duizend mensen op de tribune. De nationale competitie is de Major League Baseball (MLB). Hier zijn de New York Yankees de recordkampioen en misschien wel de bekendste ploeg. Gemiddeld zitten hier 27 duizend toeschouwers op de tribune.

Bij honkbal is het de bedoeling om een gegooide bal zo ver mogelijk weg te slaan met een knuppel. In de tussentijd heb je de tijd om van honk naar honk te lopen. Het doel is om zo snel mogelijk terug te keren en alle honken te hebben gepasseerd. In Nederland spelen er op dit moment ongeveer dertigduizend mensen honkbal.

Why do baseball games have such weird start times? - Marketplace

3: Basketbal

Basketbal completeert de top-3 van meest populaire sporten in het land. In Amerika wordt de sport gespeeld in grote overdekte stadions. Het grootste basketbalstadion van het land is van de Chicago Bulls en heeft een capaciteit van 23.000 fans. De National Basketball Association (NBA) is de nationale competitie in Amerika.

De sport heeft de laatste jaren in populariteit gewonnen na de documentaire over Michael Jordan, de beste basketballer ooit. In de documentaire ‘The Last Dance’ wordt teruggekeken op de imposante carrière van Jordan bij de Chicago Bulls. Tegenwoordig zitten er gemiddeld zo’n 15.000 mensen op de tribune.

Zoals bekend is het bij basketbal de bedoeling om de bal in de basket te krijgen. In de buurt van de basket komen kan door te passen naar een medespeler, of door de bal stuiterend mee te dribbelen. In Nederland heeft de Nationale Basketbal Bond (NBB) een ledenaantal van rond de veertigduizend.

Australian basketballers 'absolutely tearing America apart' as world watches on - 2GB

4: IJshockey

IJshockey is ook een sport die vooral in een deel van Amerika groot is. Met name in de noordelijke delen van het land wordt in de winter ijshockey gespeeld. De National Hockey League (NHL) is de grootste ijshockey competitie van de wereld en de huidig kampioen is Colorado Avalanche. Zij spelen in een overdekt stadion waar zo’n twintigduizend mensen de wedstrijd kunnen bezoeken. Maar er worden ook weleens wedstrijden in de open lucht gespeeld. In de NHL zijn er gemiddeld 17.000 supporters aanwezig bij wedstrijden.

IJshockey is ook een onderdeel op de Olympische Winterspelen. Hierin zijn Canada en Amerika vaak erg sterk, niet gek omdat de sport in deze landen zo groot is. In Nederland heeft IJshockey Nederland ongeveer vijfduizend leden.

NHL live stream 2021/22: how to watch every hockey game online from anywhere | TechRadar

5: Tennis

De eerste individuele sport in dit lijstje is tennis. Het is natuurlijk een sport die in Nederland ook groot is. Er zijn twee bekende tennissters die een groot aandeel hebben in de populariteit van de sport in Amerika. De zusjes Serena en Venus Williams haalden de absolute top. Een andere grote tennisser uit Amerika was Pete Sampras, volgens Amerikanen één van de beste tennissers aller tijden.

Het grootste tennisevenement in het land is de US Open. In het Arthur Ashe stadion is plaats voor 23 duizend mensen en daarmee is het het grootste tennisstadion van de wereld. Hier komen de beste tennissers van de wereld naar New York om te strijden om deze titel.

How to watch US Open tennis on Prime Video | BT TV

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.