Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Dit zijn de belangrijkste sportwedstrijden in Amerika

In Amerika kunnen ze geweldig uitpakken als het gaat om het organiseren van evenementen. Het moet groot, groter, grootst en dat maakt de beleving van sport in Amerika uniek. Amerikanen zijn helemaal gek van met name hun eigen sporten en sportevenementen. Als je naar Amerika gaat, kijk dan zeker of je één van deze wedstrijden kunt bezoeken.

1: Super Bowl

Met afstand het grootste evenement van Amerika is de Super Bowl. Het evenement kan makkelijk in het rijtje met het WK voetbal en de Olympische Spelen. Tegenwoordig wordt de dag van de Super Bowl zelfs gezien als nationale feestdag in Amerika. De Super Bowl is de finale van de nationale American Football competitie en wordt gehouden in februari.

Omdat het een Amerikaans evenement is kan het natuurlijk niet ontbreken aan wat spektakel. Zo worden er reclameblokken voor grote merken ingeroosterd van dertig seconden, die maar liefst vier miljoen euro kosten. Daarnaast is er ook een halftime-show waar de grootste artiesten van de wereld mogen optreden. Namen die in de halftime-show mochten schitteren in het verleden waren bijvoorbeeld Prince, Justin Timberlake en Beyoncé. Alleen in Amerika kijken er al meer dan honderd miljoen mensen naar de Super Bowl. Ook in Europa is de finale populair. Op maandag 13 februari staat de Super Bowl van 2023 op het programma. Om 00:30 uur in de nacht van zondag op maandag begint het evenement. De wedstrijd is in Nederland live te zien op ESPN.

Home - THE ARIZONA SUPER BOWL 2023 HOST COMMITTEE

2: National Basketball Association finals

In de kampioenschapsserie van de NBA spelen de kampioenen van de Western Conference en de Eastern Conference tegen elkaar. Dit gaat in een best of zeven sets, dit betekent dat er maximaal zeven wedstrijden gespeeld worden om te beslissen wie er kampioen wordt. De laatste jaren zijn de Golden State Warriors vaak de beste in de finale. Zij stonden in de laatste acht jaar maar liefst zes keer in de finale en wonnen vier keer.

De wedstrijden in de finale worden om de beurt gespeeld in het thuisstadion van de geplaatste teams. Er kijken in Amerika ongeveer dertien miljoen mensen naar de NBA-finals.

Milwaukee Bucks' 50-year wait ends with NBA championship win | PBS NewsHour

3: Baseball World Series

Dit evenement is de honkbalfinale van de Major League Baseball (MLB). Deze finale gaat tussen de winnaar van de American League en die van de National League. Ieder jaar is een ander stadion de gastheer voor dit grote sportevenement. Ongeveer elf miljoen mensen in Amerika keken naar de afgelopen editie van de World Series.

Recordwinnaar van de World Series zijn de New York Yankees. Zij wonnen de prijs al 27 keer. Op de tweede plaats komen de St. Louis Cardinals met elf overwinningen.

Visit Omaha | Welcome Baseball Fans

4: U.S. Open Tennis

Het grootste tennisevenement in Amerika is de U.S. Open. Dit toernooi wordt gespeeld in het Billie Jean National Tennis Center in New York, waar 23 duizend tennisliefhebbers plaats kunnen nemen. Ook in Nederland wordt dit evenement op tv uitgezonden, net zoals andere Grand Slam toernooien.

De recordkampioenen van de U.S. Open, met vijf titels, zijn de Zwitser Roger Federer en de Amerikanen Pete Sampras en Jimmy Connors. Bij de vrouwen zijn de Amerikaanse Serena Williams en Chris Evert de recordkampioenen met zes titels.

NYC Sports with US Open Tennis Championships | NYCgo

5: Stanley cup finals

Een andere grote Amerikaanse sport is ijshockey. Vooral in Noord-Amerika en Canada is deze sport erg populair en daar ligt het niveau dan ook erg hoog. De Stanley cup finals is de finale van de nationale ijshockey competitie van Amerika en Canada. De finale gaat tussen de kampioenen van de western en de eastern conference. Al heel lang geleden, in 1892, werd de prijs voor het eerst uitgereikt en daarmee is het de oudste sportprijs van het noorden van het land.

Avalanche Stanley Cup handoff goes from Landeskog to Erik Johnson

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.