Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Dion Klaassen vervolgt zijn voetbalcarrière bij het mannenvoetbalteam van Ottawa University

Dion Klaassen vervolgt zijn voetbalcarrière bij het mannenvoetbalteam van Ottawa University

De 21-jarige Dion begon met voetballen toen hij vier jaar oud was bij S.V. Twedo, waar hij speelde tot zijn 14e. Vervolgens vertrok hij naar de jeugdacademie van FC Emmen.

Bij FC Emmen speelde hij voor het onder 14 team en nam deel aan de hoogste nationale jeugdcompetities van Nederland, waarbij hij uitkwam tegen professionele jeugdacademies zoals die van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Na twee jaar bij de jeugdacademie van FC Emmen besloot hij over te stappen naar DZOH en sloot hij zich aan bij hun U19-team, waarmee hij op het op twee na hoogste nationale niveau speelde. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor het eerste seniorenteam van DZOH, dat uitkwam op het op één na hoogste regionale niveau in Nederland.

In het seizoen 2021-2022 besloot Dion terug te keren naar zijn lokale club S.V. Twedo en voegde hij zich bij het eerste team van de club. In datzelfde seizoen werden ze kampioen en werd Dion bekroond met de ‘speler van het jaar’ award. In het seizoen 2023-2024 was Dion een vaste basisspeler voor het eerste seniorenteam van S.V. Twedo, dat uitkomt op het op één na hoogste regionale niveau in Nederland.

Dion is een veelzijdige speler die zowel als aanvallende middenvelder als centrale verdediger kan spelen. Zijn spel wordt gekenmerkt door fysieke kracht. Ook blinkt hij uit in tactisch inzicht en neemt vaak slimme beslissingen, waardoor hij een waardevolle speler is in het team. Dion’s passing is van hoog niveau, zowel over korte als lange afstanden, waardoor hij zijn teamgenoten goed kan bedienen tijdens de wedstrijden. Zijn kopkracht is ook indrukwekkend, zowel bij verdedigende als aanvallende acties.

Na de zomer gaat Dion spelen voor het mannenvoetbalteam van Ottawa University. Het team met de bijnaam ‘Braves’ was afgelopen seizoen oppermachtig in hun thuiswedstrijden en verloor geen enkele wedstrijd. We hopen dat ze samen met Dion deze vorm kunnen vasthouden en nog veel mooie momenten zullen beleven.

Wij wensen Dion veel succes bij Ottawa University en met zijn overstap naar Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.