Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Updates

Deze Amerikaanse staten hebben de meeste NFL Draft Picks

De NFL Draft is een jaarlijks evenement waarin teams uit de National Football League (NFL) de kans krijgen om de beste student-athletes te selecteren en hun teams te versterken. Het is een spannende tijd voor zowel American Football spelers als fans, en sommige staten hebben vaak een groot aantal talentvolle spelers voortgebracht die worden gekozen tijdens de draft. De draft wordt in zeven rondes gehouden en verdeeld over zaterdag en zondag. Rondes 1 tot en met 3 worden op zaterdag gehouden en rondes 4 tot en met 7 worden op zondag gehouden.

Het is echter niet altijd een zekerheid dat spelers die als eerste worden gekozen in de NFL Draft uiteindelijk uitgroeien tot sterren binnen hun team of de competitie. Een voorbeeld hiervan is JaMarcus Russell, die in de 2007 NFL Draft als eerste werd geselecteerd door de Oakland Raiders. Hij wordt beschouwd als een van de slechtste “number one picks” in de geschiedenis van de NFL. Aan de andere kant zijn er ook tegenovergestelde situaties. Tom Brady werd in de 2000 NFL Draft als nummer 199 overall geselecteerd door de New England Patriots. Hij was dus bijna niet gedraft. Toch groeide Brady uit tot een van de belangrijkste en beste spelers die de NFL ooit heeft gekend, en hij werd zeven keer Super Bowl-kampioen. De meeste NFL Draft picks komen uit Florida.

1. Florida

Florida is een andere staat die bekend staat om zijn rijke footballtraditie. Met succesvolle universiteiten zoals de Universiteit van Florida (18e van Amerika), de Universiteit van Miami (69e van Amerika) en de Florida State University (14e van het land), trekt de staat veel talentvolle spelers aan. Hiermee staan ze dan ook bovenaan in de lijst met staten met de meeste NFL Draft picks met maar liefst 316 Draft picks. Steden als Miami en Tampa Bay hebben ook NFL-teams, wat de sport populair maakt onder jonge atleten die ervan dromen om professionele spelers te worden. Deze universiteiten hebben een indrukwekkende geschiedenis van het voortbrengen van succesvolle spelers, zoals Jameis Winston, Jalen Ramsey en Devin White. Jameis Winston speelde voor Florida State, hier werd hij in 2013 uitgeroepen tot Player of the year, Rookie of the year én offensive Rookie of the year. Via de NFL Draft van 2015 kwam hij bij de Tampa Bay Buccaneers terecht, vanaf 2020 komt hij uit voor New Orleans Saints. Ook Jalen Ramsey kwam uit voor Florida State en werd hier twee keer opgenomen in het All-American team én werd hij kampioen in 2013. Hij maakte in 2016 via de Draft de stap naar Jacksonville Jaguars. Hierna maakte hij de stap naar de Los Angeles Rams waarmee hij het grootste sportevenement in Amerika wist te winnen: de Super Bowl. Een absoluut hoogtepunt voor iedere American Footballspeler die dat mag bereiken. Een andere Super Bowl winnaar is Devin White. Hij ging als student-athlete van Louisiana State University, waar hij twee jaar op rij in het All-SEC team werd opgenomen, naar de Tampa Bay Buccaneers en won hier de Super Bowl in 2020. Als topspelers in de NFL krijgen beide heren geen slecht salaris. Devin White verdient meer dan elf miljoen dollar, Jameis Winston bijna dertien miljoen en Jalen Ramsey zo’n zes miljoen dollar per seizoen.

File:Jalen Ramsey at FedExField.jpg - Wikimedia Commons

2. Texas:

Texas staat bekend om zijn liefde voor American football en heeft een rijke traditie. Met succesvolle universiteiten zoals de University of Texas (25ste van het land) en Texas A&M University (71ste van het land), heeft de staat een constante stroom van talentvolle spelers voortgebracht wat resulteerde in 284 picks in de afgelopen tien jaar. De staat heeft meerdere grote clubs in Dallas, Houston en San Antonio, waardoor spelers uit Texas de mogelijkheid hebben om in hun thuisstaat te spelen op hoog niveau. Zo kwamen Patrick Mahomes en Myles Garrett, beide geboren in Texas, via de Draft in de NFL terecht. Mahomes is op dit moment één van de bekendste American Footballspelers en maakte als student-athlete voor Texas Tech University al veel indruk. Nadat hij de overstap maakte naar de Kansas City Chiefs waar hij maar liefst twee keer de Super Bowl won én twee keer de Super Bowl MVP (Most Valuable Player) award wist te winnen. Hij pakte daarnaast ook vijf records waaronder het record van aantal Passing touchdowns in de nacompetitie én passing yard per game: 303.0. Hiermee is hij op dit moment dus dé grote man bij zijn team en in de NFL. Een andere bekende NFL-speler is Myles Garrett, hij zette de stap naar Cleveland Browns nadat hij als student-athlete speelde voor Texas A&M University. Hij werd zelfs als eerste gekozen van alle NFL picks in dat jaar, mede dankzij de prijzen die hij won, onder andere de Bill Willis Trophy en zijn uitverkiezing in het Unamimous All-American. Sterspeler Patrick Mahomes speelt voor een salaris van zo’n 45 miljoen dollar per jaar en is daarmee één van de grootverdieners in de NFL. Staatsgenoot Myles Garrett krijgt meer dan zeven miljoen dollar per seizoen.

File:Chiefs 190 (51615696893) (cropped).jpg - Wikimedia Commons

3. Californië:

Californië, de staat met een enorme bevolking en sterke voetbalprogramma’s, neemt de derde plaats in op deze lijst met 253 picks. De staat heeft verschillende gerenommeerde universiteiten, waaronder de University of Southern California (23e universiteit van de VS) en de University of California, Berkeley (86e universiteit van het land). Spelers zoals Jared Goff en Christian McCaffrey zijn voortgekomen uit Californië en hebben succesvolle professionele carrières. Bovendien biedt het zonnige klimaat en de mogelijkheid om het hele jaar door buiten te trainen een voordeel voor de ontwikkeling van atleten. In de NFL Draft van 2016 was Jared Goff de eerste pick van de Los Angeles Rams, hij was daarvoor actief voor de University of California Berkeley. Inmiddels speelt Goff voor de Detroit Lions en strijkt hij een salaris van zo’n twintig miljoen dollar per seizoen. Bij zijn team is hij een belangrijke speler waar hij ook een NFL record neerzette. Hij heeft het record van meeste completions in één seizoen: 45. Dit houdt in dat hij 45 keer een aanvallende pass van de tegenstander met succes ving. Ook Christian McCaffrey was actief als student-athlete. Hij speelde voor Stanford (104e school van de VS) en maakte zoveel indruk, met onder andere een rushing record van 284, dat de Carolina Panthers hem kozen in de Draft van 2017. Hier won hij verschillende individuele prijzen alvorens hij de overstap maakte naar San Francisco 49ers. Hiermee verdient hij zo’n twaalf miljoen dollar per seizoen.

File:Commanders at Lions (52379080723).jpg - Wikimedia Commons

4. Georgia:

Georgia heeft de afgelopen tien jaar ook een sterke aanwezigheid gehad in de NFL Draft met 208 picks. De staat heeft universiteiten zoals de University of Georgia (beste school van de VS) en de Georgia Institute of Technology (78e school van de VS), die talentvolle spelers voortbrengen. Daarnaast is Atlanta de thuisbasis van de Atlanta Falcons, wat spelers uit Georgia de kans geeft om in hun eigen staat te spelen. Twee bekende namen zijn Todd Gurley en Nick Chubb. Gurley maakte dankzij de Draft van 2015 de stap van de Universiteit van Georgia, waar hij in 2012 in het First-team-All-SEC kwam, naar de Los Angeles Rams. Hier won hij meermaals individuele prijzen als de Offensive Player of the Year en Touchdown leader. Met een salaris van veertien miljoen dollar per jaar heeft hij het financieel ook prima geregeld. Ook Nick Chubb studeerde in Georgia, waar hij in zijn eerste jaar al uitgeroepen werd tot SEC freshman of the Year. Hij werd vervolgens door Cleveland Browns opgepikt in de Draft. Dankzij zijn goede prestaties werd hij vier keer geselecteerd voor de Pro Bowl. Dit is een team dat bestaat uit de beste spelers van de competitie, een soort ‘All-Stars’ team. Bovendien verdient hij zo’n zes miljoen dollar per seizoen bij zijn club.

Receiving the ball 1080P, 2K, 4K, 5K HD wallpapers free download | Wallpaper Flare

5. Ohio:

Ohio sluit de top vijf af met een indrukwekkend aantal NFL Draft picks van 112. De staat heeft een rijke American Football cultuur, met teams zoals de Cincinnati Bengals en de Cleveland Browns die inwoners van Ohio inspireren om te streven naar professioneel American Football. Bekende spelers die naam maakten in Ohio en later in de NFL zijn gekomen zijn Joey Bosa, Marshon Lattimore en Joe Burrow. Marshon Lattimore was student-athlete voor Ohio State (2de school van het land). Nadat hij werd opgenomen in het All-Big Ten team, speelde hij zich ook in de kijker bij de New Orleans Saints. Sinds 2017 is hij actief voor dit team waar hij dankzij zijn goede prestaties vier keer werd opgenomen in het Pro Bowl team én een salaris van veertien miljoen dollar per seizoen ontvangt. Ook Joey Bosa belandde via Ohio State, waar hij twee keer in het First Team all-big Ten kwam, in de NFL en werd vier keer opgenomen in het Pro Bowl team. Hij speelt op dit moment voor San Diego/Los Angeles Chargers waar hij een salaris krijgt van 27 miljoen dollar per seizoen. Verder kwam ook Joe Burrow via Ohio State én Louisiana State University (15e universiteit van het land) in de NFL terecht. Als student-athlete won hij maar liefst veertien (individuele) prijzen in 2019, waaronder de Manning Award, Football Player of the Year award en werd hij kampioen met zijn team. Sinds 2020 komt hij uit voor de Cincinnati Bengals waar hij in 2021 werd uitgeroepen tot NFL comeback player of the year en vorig jaar werd opgenomen in het Pro Bowl team. De getalenteerde speler verdient op dit moment negen miljoen dollar per seizoen.

File:Joe Burrow Bengals.jpg - Wikimedia Commons

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.