Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

De zomer voorbij… Een nieuw begin!

Door Paul de Koning, director KingsTalent

 

 

 

 

 

 

De zomer is alweer bijna voorbij, hoewel dit aan het weer nog niet te merken is… Een tijd waarin afscheidsfeestjes worden gegeven, tranen worden gelaten (van geluk en verdriet) en Talenten worden uitgezwaaid. De verhuizing naar de andere kant van de wereld staat voor de deur… Een nieuwe omgeving, een nieuw avontuur, een nieuwe start… Een nieuw hoofdstuk het leven van de Talenten die de stap hebben gewaagd!

 

 

 

Daarnaast is de zomerperiode een tijd om de balans op te maken en vooruit te kijken. Ook voor KingsTalent.
Als we terugkijken mogen we spreken van een hectisch maar geslaagd jaar! Afgelopen maanden zijn we gigantisch druk geweest. Enerzijds met de afronding van de laatste trajecten. De laatste documentatie om te zorgen dat het visum kan worden aangevraagd. Alles onder veel tijdsdruk. De laatste puntjes op de i.
Anderzijds zijn we bij iedereen die deze zomer vertrekt persoonlijk op bezoek geweest! Toch wel het mooiste onderdeel van ons werk moet ik zeggen. We hebben iedereen persoonlijk geluk, succes en een goede reis gewenst. Van Groningen tot Heerlen. Zij konden niet wachten om te vertrekken. Wat een enthousiasme bij deze sporters! Klaar om het verschil te gaan maken.

 

 

 

 

Talent super blij en ouders mega trots! Afscheid nemen met de wetenschap dat binnen enkele weken/dagen hun wereld compleet gaat veranderen. Ze stappen in een compleet nieuwe wereld. Zodra ze het vliegtuig uitstappen in Amerika zijn deze spelers onderdeel van een team en worden direct opgenomen in een vriendengroep. Hun leven staat op het punt te veranderen – a life changing experience. Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat ik ook wel een beetje jaloers ben op alle sporters die vertrekken. Een belevenis die je je hele leven niet zal vergeten…

 

Tijdens dit laatste bezoek gaan we ook in op onze verbeterpunten. We sluiten onze ogen niet voor verbeterpunten en proberen onze dienstverlening te verbeteren. Onze dienstverlening kan en moet altijd beter. Ook wij streven naar het hoogste en beste en dus staan we open voor opbouwende kritieken. Wij leren elke dag.

 

Voor de talenten gaat er dus een wereld open. Maar voor de ouders staat ook de wereld op z’n kop. Jullie zoon/dochter verhuist naar de andere kant van de oceaan. Niet meer dagelijks aan de keukentafel samen ontbijten of even een knuffel of dolletje. Dit wordt ingeruild voor Skype-gesprekken en berichtjes via de app. Dat is niet niks. Begrijpelijk dat het voor ouders lastig is om hun zoon of dochter te laten gaan. Onzekerheid, “waar komt mijn kind terecht?”. Dat is niet meer dan begrijpelijk. Zeker als hun kind niet eens 20 jaar oud is. Of in het geval van Anoucke, nog 17 jaar moet worden. In veel gevallen is deze onzekerheid al weggenomen door het goede contact met de coaching staff van de universiteit in het afgelopen traject door de vele contactmomenten. Desalniettemin blijft het een mega grote stap. Daarom zijn we niet alleen trots op de jonge student-athletes maar ook de ouders. Chapeau!

 

 

 

Al het gear is uitgereikt, de eerste shuttle, suicides runs, coopertests en scrimmages zijn achter de rug. Nu is het aan de Talenten om te laten zien wat ze waard zijn! Natuurlijk volgen we onze Talenten ook dit jaar op de voet. Zo proberen we jullie mee te nemen in de belevenissen en ervaringen van onze Talenten aan de andere kant van de wereld met blogs, foto’s en filmpjes.

 

Kijkend naar de toekomst zien we ook weer enorm leuke zaken in het vooruitzicht. Elke week staan we langs de velden om spelers te bekijken. De informatieavonden in het Philips Stadion staan in de steigers, de Showcase op 7 januari in Gemert… En nog veel meer projecten waar we op dit moment nog niet over kunnen communiceren. Natuurlijk houden we jullie hiervan op de hoogte.

 

 

 

Natuurlijk blijven we altijd op zoek naar getalenteerde student-athletes die in Amerika willen studeren en sporten. Dus mocht je op zoek zijn naar een ultieme uitdaging meld je hier aan en we nemen binnen twee werkdagen contact met je op!

Zie ook andere blogs van Paul #fromtheboardroom

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.