Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

De UIS Prairie Stars halen derde Nederlander Mees Linders

De UIS Prairie Stars halen derde Nederlander Mees Linders

Mees Linders zal net als Robin Hendriks de transfer naar Illinois maken. Ook Mees gaat voetballen en studeren aan de University of Illinois at Springfield. Hij zal zich na de zomer bij de Prairie Stars voegen.

Nadat Mees op zijn vijfde begon met voetballen bij UDI’19 viel hij meteen op bij scouts van PSV. Na twee jaar bij UDI, maakte Mees de overstap naar PSV. Van zijn achtste tot zijn twaalfde speelde hij voor de jeugdteams van PSV, waar hij het opnam tegen onder andere Barcelona, Bayern München, Ajax, Feyenoord en FC Porto. Een tijd waar Mees met veel plezier op terugkijkt. Na zijn periode bij PSV keerde hij terug bij UDI, waar hij na zijn terugkomst vrijwel direct werd gescout door NEC Nijmegen. Mees bleef bij UDI en maakte op 17-jarige leeftijd al zijn debuut voor het eerste elftal.

Het is niet de eerste keer dat Mees naar de VS vertrekt. Hij maakte al eens eerder de trip over de Atlantische oceaan om te spelen voor Dutch Lions FC in Houston. Na zijn periode in de VS keerde hij wederom terug bij UDI en werd direct een volwaardig eerste elftal speler, ondanks dat hij officieel nog een O19 speler was. In 2019 won hij samen met UDI’19 zelfs een toernooi in Algarve, Portugal waar hij op trainingskamp was. Vervolgens maakte Mees wederom de stap naar de VS, namelijk naar de Dutch Lions in Dayton. Hij keerde vervolgens wel terug om zich te richten op zijn studie en ging dus gewoon weer voor het eerste elftal van UDI spelen. In het seizoen van 2017-2018 maakte hij uiteindelijk de transfer naar SV Top, waar hij in het seizoen 2018-2019 de bekerfinale nog mee haalde en waar hij nog steeds actief is.

Mees Linders is een echte middenvelder die inzetbaar is op zowel de nummer 6, als de nummer 10 positie. Hij staat bekend om zijn fantastische trap en is om die reden ook verantwoordelijk voor de vrije trappen, corners en penalty’s. Ook zijn techniek, conditie, coaching en winnaarsmentaliteit zijn van hoog niveau.

 

 The University of Illinois at Springfield

The University of Illinois at Springfield is zoals de naam al verraadt gelegen in Springfield, Illinois. De school heeft een studentenaantal van 4.146 en heeft een prachtige campus. Met athletic faciliteiten als The Recreation and Athletic Center kom je als Prairie Star niet te kort. Mees zal zijn ogen uitkijken in Springfield, dat is één ding dat zeker is.

 

UIS Prairie Stars Men’s Soccer

Het voetbalprogramma van The University of Illinois at Springfield komt uit in de Great Lakes Valley Conference van de NCAA Division II. Voordat ze deel uit maakte van de NCAA kwamen de Prairie Stars uit in de NAIA. In die jaren wonnen ze 3 keer het NAIA National Championship, namelijk in 1986, in 1988 en in 1993. In 1998 werden ze ook nog eens tweede. De UIS Prairie Stars spelen hun thuiswedstrijden in het Kiwanis Stadium. Het veld waar Mees ook mag gaan schitteren in het blauw en wit van de school.

 

Wij wensen Mees heel erg veel succes en vooral heel erg veel plezier in de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.