Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

De tien beste college tenniscomplexen in Amerika

De tien beste college tenniscomplexen in Amerika

Tennis is in Amerika een grote sport en dat is ook te zien aan de uitstekende faciliteiten die het land te bieden heeft. Als student-athlete in Amerika kan je gebruikmaken van de mooiste complexen van scholen. Er is zelfs een complex met maar liefst 63 banen, een complex met een prachtig uitzicht en een complex met de beste banen van Amerika. Waar zou jij het liefst een potje tennis spelen?

1. Dan Magill Tennis Complex

Dit mooie complex van de Georgia Bulldogs is vrij recent gerenoveerd. In 2020 werd het complex opnieuw geopend, deze renovatie kostte zo’n 8,5 miljoen dollar. Dit leverde onder andere een capaciteit op van meer dan vijfduizend toeschouwers en daarmee is het één van de grootste college tenniscomplexen in Amerika. Het heeft een totaal van zestien tennisbanen waarvan twaalf outdoor en vier indoor. Het grote complex in Georgia mocht maar liefst 24 keer het NCAA championship organiseren, voor het laatst in 2017.

2. Rome Tennis Center

Ook dit complex ligt in Georgia en wordt vooral gebruikt door tennissers van het Berry College. Tennissers die een bezoek brengen hebben de keuze uit maar liefst 63 banen, waarvan zes banen overdekt zijn. Ook zij er drie center courts te vinden waar grote wedstrijden gespeeld kunnen worden. Vaak vinden er toernooien plaats zoals Atlantic Coast Conference, daar is bij het Rome Tennis Center natuurlijk genoeg plaats voor!

 

3. The UCLA tennis center

Speciaal voor de Olympische Spelen in 1984 werd dit Tennis center gebouwd en dit bleek een opmaat voor nog meer grote toernooien in Los Angeles. In de jaren 1984, 1987 en 1988 vonden hier de NCAA Women’s Tennis Championships plaats en in 1987 ook de NCAA Men’s Tennis Championships. In 1997 werd er voor het eerst ook een groot toernooi van een andere sport gespeeld, het WK volleybal vond toen plaats op het complex. In totaal zijn er acht hardcourtbanen te vinden in de open lucht, hier kunnen tienduizend toeschouwers plaatsnemen, waarvan 5.800 bij de hoofdbaan. Het UC LA tennis center is de thuisbasis van UCLA Bruins, de universiteit van California.

 

4. CU-Boulder South Campus Tennis Complex

Het CU-Boulder tennis complex is zonder twijfel het complex met het mooiste uitzicht. Vanaf de banen heb je een prachtige kijk op de Flatirons bergen in Colorado. De tennisbanen worden bespeeld door tennissers van de Universiteit van Colorado.

 

5. UH Hilo Tennis Courts

Een prachtig complex naast het basebalveld van Hawaii. Het complex beschikt over zes hardcourt tennisbanen en ligt op een kleine afstand van de stille oceaan. Het is natuurlijk al een pretje om op dit eiland te verblijven, laat staan als je hier ook nog eens mag sporten. Als je aan de universiteit van Hawaii studeert en sport kan je dagelijks genieten van deze mooie faciliteiten.

 

6. Skip and Cindy Hogan Tennis Center

Dit complex is de thuisbasis van dames en heren van de Universiteit van San Diego en is onlangs compleet gerenoveerd. Er is maar liefst €6.500.000 in gestoken om deze universiteit de allerbeste faciliteiten te bieden. Het complex heeft acht verbeterde tennisbanen en zelfs een studeergebied, zo is studie en sport hier écht gecombineerd. Ook worden de wedstrijden die hier plaatsvinden weleens live uitgezonden.

 

7. Styslinger/Altec Tennis Complex

In 2019 werd dit complex uitgeroepen tot tennisfaciliteit van het jaar. Het is de thuisbasis van de Southern Methodist University. In totaal bevinden zich twaalf banen op dit complex, de verdeling indoor en outdoor is precies gelijk. Het Dalles Open, het enige indoor ATP tennistoernooi, wordt gehouden in de indoorbanen van Styslinger/Altec. Omdat de faciliteiten hier goed verzorgd zijn, zijn er vaak professionele tennissers te vinden op deze banen om te trainen.

 

8. Wake Forest Tennis Center

Het Wake Forest Tennis Center is de thuisbasis voor zowel de mannen als vrouwen van Wake Forest. Ook wordt hier de ATP Winston-Salem Open gespeeld op de banen van het in 2011 geopende Wake Forest. Op het complex zijn dertien banen te vinden waarvan er veel omringd zijn door kleine tribunes. De banen zijn dezelfde soort als gebruikt worden op de US Open en dus kan je hier op de beste banen van het land spelen. In 2018 won het tennis team van Wake Forest in eigen huis het NCAA kampioenschap, in de finale kwamen zelfs twee spelers van de school tegen elkaar te staan.

 

9. Taube Tennis Center

Zowel de mannen als dames van de Stanford tennis teams mogen gebruik maken van de faciliteiten van het Taube Tennis Center. Na de meest recente renovaties kunnen er zo’n 3.500 toeschouwers aanwezig zijn. Er zijn al meerdere grote toernooien gespeeld in Stanford, waaronder NCAA championships en de Bank of the West Classic, een WTA Tour.

 

10. Hurd Tennis Center

Twaalf buitenbanen en zes binnenbanen, dus genoeg gelegenheid om lekker te gaan tennissen is er zeker op Hurd Tennis Center. In 2015 werden de faciliteiten uitgeroepen tot beste van alle college tennis complexen in Amerika. Vanaf de hoofdtribune heb je zicht op drie banen en hier kunnen 1200 toeschouwers het tennis op de hoofbanen aanschouwen. De Baylor University maakt gebruik van de uitstekende faciliteiten in Texas.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.