Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Updates

De NBA Finals zijn begonnen!

De NBA Finals zijn begonnen!

Afgelopen weekend zijn de NBA finals begonnen in Amerika! Dit seizoen nemen twee teams het weer tegen elkaar op voor de felbegeerde Larry O’Brien Trophy! De finalisten van de NBA play-offs van het seizoen 2022/23 zijn de Denver Nuggets en Miami Heat!

De Denver Nuggets waren al een tijdje verzekerd van een plek in de Finals na het uitschakelen van de Los Angeles Lakers van LeBron James. De Nuggets werden nog nooit eerder kampioen en stonden ook nog nooit in de finale! Miami Heat daarentegen had het eerder in de play-offs lastig tegen de Boston Celtics. Ze lieten de Celtics terugkomen van een 3-0 voorsprong naar 3-3, maar Miami Heat mocht uiteindelijk toch naar de Finals na een 103-84 overwinning in wedstrijd 7! De ploeg uit Miami staat voor de zevende keer in de NBA Finals en won al 3 keer de titel.

Tijdens de NBA Finals spelen de kampioenen van de Eastern en Western Conference een best-of-seven gameserie om de landskampioen te bepalen. Er worden 7 wedstrijden ingepland gedurende de maand juni. Het team dat vervolgens als eerste 4 keer wint, is kampioen! Er worden dus altijd minimaal 4 wedstrijden gespeeld en tussen de wedstrijddagen zitten meestal 2 of 3 rustdagen. Omdat de Denver Nuggets in het reguliere seizoen vaker wonnen dan Miami Heat, hebben de Nuggets thuisvoordeel en mogen zij Miami Heat als eerste thuis ontvangen in Ball Arena!

De Finals zijn begonnen op 2 juni en er zijn ondertussen 3 van de 7 wedstrijden gespeeld. De tussenstand na de wedstrijd van vannacht is 2-1 in het voordeel van de Nuggets! De komende 4 ontmoetingen staan gepland op 10, 13, 16 en 19 juni! Helaas worden deze wedstrijden natuurlijk wel ’s nachts uitgezonden vanwege het tijdverschil. Dus mocht je de NBA Finals willen volgen, moet je even een aantal nachtjes doorhalen!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.