Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

De 19-jarige Ole Kuperus verruilt Nederland voor Amerika om te gaan studeren en voetballen.

De 19-jarige Ole Kuperus verruilt Nederland voor Amerika om te gaan studeren en voetballen.

Ole Kuperus verlaat Nederland om in Amerika te gaan studeren en sporten bij Life University.

Als vierjarig jochie begint Ole met voetballen bij Quick in Den Haag. Hier speelt hij altijd op de hoogste jeugdniveaus landelijk in de hoogste teams. In totaal wint hij in de jeugd 8 keer de competitie en daarnaast schrijft hij met zijn team een aantal bekers op zijn naam. Individueel wint Ole vaker de prijs voor beste speler van het toernooi. Wanneer Ole bij de onder 13 komt speelt hij zichzelf in de kijker bij verschillende profclubs zoals Feyenoord, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. Uiteindelijk kiest hij voor Sparta Rotterdam waar hij 4 jaar in de jeugd speelt. Met zijn team speelt Ole top level toernooien waar onderander Ajax, Anderlecht, Bayern Leverkusen en KV Mechelen de tegenstanders waren. Ook neemt hij het met Sparta Rotterdam op tegen internationale topclubs zoals Real Madrid, Chelsea, Arsenal en Atletico Madrid. In 2018 maakt Ole de stap terug naar zijn oude club Quick om op het hoogste jeugdniveau te spelen in de onder 17 en 19. In 2020-2021 en 2021-2022 speelt hij in de onder 23 en debuteerde hij in het senioren elftal van Quick op semi-professioneel level.

Ole kan links, centraal en rechts in de verdediging spelen. Ook kan hij als linker of rechter vleugel aanvaller fungeren maar als origine is hij toch een linksback. Zijn vrienden omschrijven Ole als een sociale, actieve jongen die met iedereen om kan gaan. Wanneer hij een doel voor ogen heeft is hij erg gedreven om dit te halen. Ole kan zich snel aanpassen aan nieuwe situaties en maakt snel connecties met nieuwe mensen. Hij is positief ingesteld en niet bang om voor zichzelf op te komen.

De NAIA D1 school Life University gaat zich komend seizoen versterken met drie student-athletes van KingsTalent. Naast Ole gaan ook Lars van der Steen en Dave Star spelen voor Life University. In de Mid-South Conference heeft Life University afgelopen seizoen de achtste positie behaald. Aan het einde van het seizoen kwamen ze op een record van 8-1-1. Voor Ole een mooie uitdaging om het team te versterken en naar een hoger niveau te tillen.

Wij wensen Ole veel succes als student-athlete van Life University!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.