Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

De 18-jarige voetbalster Maja Jansen vertrekt naar Amerika!

De 18-jarige voetbalster Maja Jansen vertrekt naar Amerika!

Na gesprekken met verschillende scholen heeft Maja Jansen de keuze gemaakt voor Culver Stockton College in Missouri. Ze gaat haar passie voor voetbal voortzetten aan de andere kant van de wereld.

Maja begon met voetballen op 11-jarige leeftijd bij Alliance ’22. Voordat ze begon met voetballen was Maja een getalenteerde field hockey speelster. Naast de wedstrijden en trainingen bij Alliance ’22 begon de aanvoerster in 2016 met een extra voetbal trainingsprogramma bij voetbalschool ‘Piet van der Kuil’ in Velsen. Na een aantal jaar speelde ze internationale wedstrijden tegen internationale jeugdopleidingen van topniveau. Dat waren teams als AA Gent, Borussia Mönchengladbach en ADO Den Haag. Sinds 2020 traint Maja 4 keer per week mee bij de Telstar Academy, een professioneel opleidingsacademie voor talentvolle voetbalsters. Op haar middelbare school had ze een ‘topsportstatus’, waardoor ze het hoogste schoolniveau kon blijven combineren met voetbal op topniveau. Tot afgelopen seizoen was Maja aanvoerder van ieder team waar ze in gespeeld heeft.

De 18-jarige middenveldster wilde graag haar voetbalcarrière voortzetten in Amerika en kwam zo bij KingsTalent terecht. Al snel was er interesse van meerdere scholen waar ze mee in gesprek is gegaan. Binnen twee maanden tijd heeft ze met een aantal scholen gesproken. Ze kwam in contact met de nieuwe assistant coach Javier Magallon van Culver Stockton College en heeft door de goede gesprekken de keuze kunnen maken voor de school in Missouri. Onder leiding van head coach Tyler Tomlinson zal Maja gaan strijden om het kampioenschap. Coach Tomlinson heeft in het verleden zelf 4 jaar voor het men’s soccer team van de Culver Stockton Wildcats gespeeld. De Wildcats komen uit in de HAAC, de Heart of America Athletic Conference en spelen tegen onder andere William Penn University en Central Methodist University. Maja zal dus ook andere KingsTalent dames tegenkomen tijdens haar Amerikaanse avontuur.

We wensen Maja veel succes en vooral heel veel plezier toe tijdens haar tijd in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.