Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

De 18 jarige Daan van der Boom vertrekt naar Amerika en gaat spelen voor North Park University!

De 18 jarige Daan van der Boom vertrekt naar Amerika en gaat spelen voor North Park University!

Daan van der Boom verruilt Nederland voor Amerika om te gaan voetballen bij North Park University. Hij gaat sport en studie combineren als student-athlete.

Van der Boom komt uit een echte voetbal familie. Dat is ook te zien aan de leeftijd waarop hij begint met voetballen. Wanneer Daan 3 jaar is begint hij te voetballen bij zijn plaatselijke voetbalvereniging Laren’98. Hij begint als keeper en maakt al snel de overstap naar Bvv’31. Profclub Almere City FC nodigt hem ook uit voor een trial. Wanneer dan in het onder 15 team komt begint Daan te spelen als verdediger en zit gelijk in de hoogste team. Op zijn 17e debuteert van der Boom in het 1e elftal van Bvv’31. In 2020-2021 wordt hij uitgenodigd om bij AFC onder 19 te komen spelen. In het huidige seizoen speelt Daan in het onder 23 team van AFC en staan ze eerste in de competitie.

Vrienden en teamgenoten beschrijven Daan als een sociaal persoon, die geweldig is om in een groep te hebben en met iedereen overweg kan. Hij is de ruggengraat van zijn team en speelt een belangrijke rol met zijn coaching en constante prestaties.

North Park University is een van de mooiste scholen in het oosten van Amerika met hele een goede faciliteiten. De ‘student-to-faculty’ ratio is op deze school 10:1, wat inhoudt dat er relatief kleinere klassen zijn en er veel persoonlijke begeleiding is per student. Er zitten zo’n 2900 studenten op North Park University en heeft verschillende prijzen gewonnen als school zijnde. De Athletic teams staan bekend als The Vikings. Ook het men’s soccer team heeft het de laatste jaren goed gedaan. Er zijn al verschillende jongens geselecteerd voor All-CCIW, All-Region en een First Team All American. Voor Daan een mooie uitdaging om zich hier mee te meten.

Veel plezier en succes toegewenst in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.