Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom Updates

De 10 Amerikaanse universiteiten met de meeste studenten en bekende alumni

Studeren in Amerika kan op tal van scholen. Maar er zijn een paar scholen die er bovenuit steken wat betreft het aantal inschrijvingen. In deze top 10 zijn de scholen te vinden met de meeste inschrijvingen in Amerika. Logischerwijs komen veel alumni van deze scholen goed terecht op het gebied van sport of in het bedrijfsleven en dat levert soms mooie prestaties op.

  1. Texas A&M University (74.869 inschrijvingen)

De Universiteit is, zoals de naam van de school al doet vermoeden, gevestigd in Texas en is in het aantal studenten de grootste van heel Amerika. Meer dan honderd alumni schopten het tot de NFL, het professionele niveau van het American Football, waaronder Mike Evans, Ryan Tannehill en Von Miller. Ook zijn er velen die professional zijn geworden in basketbal, baseball en golf. Maar ook op de Olympische Spelen is deze universiteit vaak vertegenwoordigd door alumni die op het hoogste podium voor de medailles strijden. Er zijn meer oud-studenten die bekend zijn geworden. Brittany Broski is een bekende mediapersoonlijkheid en Roland Martin een bekende journalist in Amerika.

  1. University of Central Florida (68.442 inschrijvingen)

De tweede grootste universiteit is de University of Central Florida. Maar liefst 68.442 studenten staan ingeschreven bij deze universiteit. De studenten komen uit meer dan 150 landen verspreid over de hele wereld. De meeste studenten volgen hun studie aan de hoofdcampus in Florida. Maar in totaal heeft de universiteit tien campussen in Central Florida. Ook deze universiteit heeft meerdere bekende alumni. Onder andere de zoons van Michael Jordan, Marcus en Jeffrey, studeerden aan deze universiteit en haalden het professionele basketbal.

  1. Rutgers University (67.620 inschrijvingen)

Deze universiteit bevind zich op vier campussen in New Jersey en is de school voor op dit moment 67.620 studenten. De universiteit bestaat officieel al sinds 1766, toen nog onder de naam Queen’s College. Het motto van de universiteit is: motto Sol iustitiae et occidentem illustra. Dit motto is afgeleid van het motto van de universiteit van Utrecht, waarmee de universiteit een hele goede vriendschapsband heeft. Een bekende alumni is James Gandolfini. Hij was een bekende filmacteur die onder andere drie Emmy Awards en één Golden Globe won in zijn carrière. Hij overleed in 2013 in Italië.  Ook Nobelprijs voor de economie winnaar Milton Friedman studeerde aan de Rutgers University.

  1. University of Florida (61.112 inschrijvingen)

Opnieuw een universiteit in de staat Florida die erg groot is. Deze universiteit ligt in Gainesville, Florida en komt qua aantal studenten erg dicht in de buurt van de Universiteit van Centraal Florida. Onder andere 12-voudig Olympisch medaille winnaar Ryan Lochte studeerde aan deze universiteit. Maar ook voetbalster Abby Wambach bracht haar studententijd door aan de universiteit van Florida. Zij was één van de eerste bekende gezichten in het Amerikaanse vrouwenvoetbal. Ook bracht deze school meerdere professionele american footballspelers en basketballers voort. Het is wel duidelijk dat deze school echt sport-minded is!

  1. Ohio State University (60.540 inschrijvingen)

De sportteams van deze universiteit zijn vaak erg sterk en komen uit in de Division 1 en de NCAA. Niet gek dat er veel alumni de topsport in zijn gegaan en medailles hebben gewonnen op Olympische Spelen. Maar liefst 200 oud-studenten hebben op minimaal één Olympisch toernooi gestaan. Voorbeelden hiervan zijn Jerry Page en de zussen Karen & Sarah Josephson.

Een andere bekende sporter die van Ohio State University kwam was Jesse Owens. Op de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn, toen Nazi-Duitsland, won hij maar liefst vier keer goud. Echter was hij als Afro-Amerikaan niet geliefd in Duitsland. Hij deed als enige medaillewinnaar niet de Hitlergroet, maar een Amerikaans salute. Ook kreeg hij geen hand van Adolf Hitler. Hij was één van de boegbeelden voor Afro-Amerikanen en zal voor altijd herinnerd worden aan deze Olympische Spelen.

  1. Arizona State University (57.588 inschrijvingen)

In Arizona zijn vijf campussen te vinden die van de Arizona State University, die al sinds 1885 bestaat, te vinden. In totaal studeren er ruim 57 duizend studenten aan deze school. Niet gek dus dat er veel mensen zijn die een grote bekendheid verworven na hun studententijd. Een voorbeeld daarvan is Jimmy Kimmel die op televisie en radio bekend werd en onder andere een eigen programma had.

  1. University of Illionois Urbana-Champaign (56.644 inschrijvingen)

Deze universiteit in Illionois staat op de zevende plaats van aantal inschrijvingen, maar op de vierde plaats als het gaat om de grootste bibliotheken van universiteiten in Amerika. Na de bekende universiteiten Harvard, Michigan en Yale, komt de universiteit van Illionois op de vierde plaats. Genoeg literatuur te vinden dus voor de vele studenten van deze school. Onder andere Steve Chen, en Jawed Karim mochten gebruik maken van deze bibliotheek. De oprichters van YouTube studeerden computer science op de school en waren succesvol met hun wereldberoemde filmpjeswebsite. Er zijn nog een aantal succesverhalen geschreven aan de universiteit. Maar liefst tien oud-studenten wonnen in hun latere loopbaan een Nobelprijs.

  1. Florida International University (55.687 inschrijvingen)

Nog een universiteit in Florida, dit keer op de achtste plaats. In Miami vind je de Florida International University. Deze school is in vergelijking met de andere universiteiten toch een stuk jonger. In 1972 werden de eerste studenten welkom geheten hier en sindsdien groeit de Florida International University alleen maar verder. De campussen van deze school liggen niet alleen in Miami, maar ook in Tianjin, Genua en North Miami. Veel bekende mensen die hier zijn afgestudeerd komen uit Cuba, waaronder televisiepersoonlijkheden Andy Garcia en Ana Maria Polo.

  1. University of Texas at Austin (52.384 inschrijvingen)

Deze universiteit in Austin bezit maar liefst zeven musea en zeventien bibliotheken. De student-athletes van deze school spelen onder de naam Texas Longhorns. De student-athletes presteren vaak erg goed en hebben erg veel prijzen gewonnen. De universiteit heeft meer titels gewonnen dan iedere andere universiteit in ‘de grote 12’, dit is een groep universiteiten die op sportgebied erg goed presteren. Niet gek dat er vanuit deze titels erg veel Olympische sporters zijn voortgekomen. Maar liefst 155 Olympische medailles zijn gewonnen door (oud)-studenten van deze universiteit, een ongekend hoog aantal. Onder andere basketballer Kevin Durant en meervoudig Golden Globe winnares Renee Zellweger studeerden hier.

  1. Georgia State University (51.995 inschrijvingen)

In Atlanta is sinds 1913 de Georgia State University te vinden en heeft inmiddels zes campussen in Atlanta. Het is de enige onderzoeksuniversiteit in Georgia en één van de beste van het land. De school heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel diversiteit is ontstaan op de campus. Zo is er sinds 2021 een Afro-Amerikaanse president en bestaat 52% van alle studenten uit mensen met lagere inkomens. Bekende actrice Julia Roberts studeerde aan deze universiteit, won hierna onder andere drie Golden Globes en maakte furore door in meerdere succesvolle films te spelen.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.