Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Dagboek – NSCAA Convention 2016 Baltimore

Dagboek – NSCAA Convention 2016 Baltimore

De National Soccer Coaches of America Association (NSCAA) Convention is de grootste voetbalbeurs ter wereld. Deze 5-daagse beurs wordt georganiseerd voor alle soccer coaches in Amerika om het voetbalniveau naar een hoger plan te tillen. Ook beroemde clubs uit Europa (FC Barcelona, Real Madrid, Man Utd) dragen hier hun steentje aan bij door lezingen en/of field sessions.

KingsTalent mag op deze bijeenkomst voor Amerikaanse voetbalcoaches natuurlijk niet ontbreken. Een dagboek wordt dagelijks bijgehouden om het thuisfront in Nederland op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

 

NSCAA Convention Aftermovie – 2016

Day 1 – Registration

Na gisteren van een rustige dag te hebben genoten in Washington DC kunnen we vandaag voor het eerst aan de bak. Vandaag (woensdag 13-01) is namelijk de dag dat de NSCAA-convention in Baltimore officieel van start gaat. Coaches uit de hele VS komen hier bijeen om te netwerken, oude bekenden te zien en te leren.

Toevalligerwijs, het Baltimore Convention Center hier is gigantisch, lopen we bij binnenkomst direct Paul’s oude succesvolle head coach TJ Kostecky tegen het lijf. Met een vertrouwde omhelzing worden we welkom geheten. TJ kende met Long Island University men’s soccer team met het winnen van de North Eastern Conference en het bereiken van Nationals een top jaar in 2015. Verhalen worden uitgewisseld en herinneringen worden opgehaald. Zo gastvrij als hij is hebben we direct de eerste invite op zak om een biertje te doen. We zijn nog geen 5 minuten binnen… Dat belooft wat.

Deze eerste dag staat dus in het teken van invliegen, inchecken, registratie (vanaf 17.00u), banquets en award dinners. Aangezien KingsTalent niet voor deze banquets of awards in aanmerking komt worden al enkele gesprekken gevoerd met geïnteresseerde coaches van verschillende scholen verspreid over Amerika. Hiervan hieronder een overzicht.

Morgenavond, voor jullie morgennacht, volgt een volgend verslag. Hierbij zoomen we verder in op de MLS Superdraft die morgenavond plaatsvind tijdens de NSCAA Convention.

 

Day 2 – Coach meetings, MLS Superdraft and Field Sessions

 

Vandaag was het de eerste volledige dag van de convention en dit hebben we geweten. Een dag met coach meetings van 09.00u tot 20.00u. Een drukke maar vruchtbare dag met kwalitatief (zeer) goede NAIA, D1 en D2 scholen. Hieronder een overzicht. Wordt ongetwijfeld vervolgd…
Daarnaast zijn we deelgenoot geweest van de jaarlijkse MLS Superdraft samen met andere luidruchtige soccerfans uit het gehele land. Hier worden de beste US college soccer players gekozen door MLS teams. Het laagst geklasseerde team van afgelopen jaar (Chicago Fire) mag als eerst kiezen. All American Jack Harrisson (Eng, Wake Forrest) was de eerste van first round pick.

Daarnaast zijn we deelgenoot geweest van de eerste field sessions. Een daarvan was de field session onder leiding van Anson Dorrance (head women’s soccer coach of North Carolina University). Je kunt wel stellen dat het dames voetbal op een ander niveau wordt uitgeoefend  dan we in Nederland gewend zijn.

Vooralsnog hebben we door het drukke schema en  meetings hebben we nog weinig kunnen genieten van het bar district in Baltimore. Van diverse coaches hebben we bar-tips meegekregen. Wellicht dat vrijdagavond hier meer ruimte voor biedt.

 

Day 3 – Coach meetings & Bar night

 

Dag 3 stond in het teken van (onder andere) ontmoeten van coaches van Mercyhurst University en Urbana University. Het was aangenaam en zeer welkom om deze mannen te ontmoeten. Waarbij uitgebreid de succesverhalen van afgelopen seizoen zijn besproken. Zij zijn ons dankbaar dat we kwalitatieve spelers onder hun aandacht hebben gebracht. Lars en Thom hebben een zeer goed seizoen gedraaid. Daarnaast is er direct gesproken over mogelijkheden voor volgend jaar. Evenals met de andere coaches (10 meetings) natuurlijk, zie hieronder.

De afgelopen dagen waren gigantisch druk. Aangezien de boog niet altijd gespannen kan staan hebben we in de avond de kroeg opgezocht. Oud-teamgenoten, men en women soccer van Paul’s Long Island University waren aanwezig voor een gezellige avond vol met oude herinneringen. Oud-spelers hebben zich onder andere ontwikkeld tot gerespecteerde coaches binnen verschillende NAIA, NCAA D1, D2 conferences.

 

Day 4 – Coach meetings & Bar night

 

Zaterdagochtend was het alweer vroeg dag. Ondanks de gezelligheid van vrijdagavond is onze agenda voor deze dag gigantisch druk. Onze laatste actieve dag op de 2016 NSCAA convention. Startend om 9.00 met de eerste meeting en vervolgens tot 18.00 meetings, meetings. Ook hier in de avond ruimte voor een stapavond. Fantastisch hoe de relatie met oud (LIU) teamgenoten, oud coaches en staff alleen maar beter lijkt te worden door de jaren heen. Zo vertelde de LIU head coach over zijn successen in de North East Conference (kampioenschap), vrouwen coaches over hun overgang naar Columbia NY, etc etc.

Terugkijkend op deze week mogen we heel tevreden zijn. Naast sightseeing in Washington was het een volle week met hard werken. Maar vooral ook een leuke, leerzame en ook gezellige week. Wij kijken nu alweer uit naar volgend jaar; NSCAA Convention in Los Angeles!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.