Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Conference Tournament Champions

Het is weer maandag en dat betekent weer een weekly update, maar niet zomaar een. In dit overzicht lees je terug welke talenten dit weekend het conference tournament wonnen en wie zich dus op mogen maken voor de nationale kampioenschappen. Er zitten een aantal verrassingen bij, maar ook zeker een aantal vaste gasten in het overzicht. Voor de meeste voetballers is het seizoen nog niet afgelopen of het conference tournament nog niet afgelopen en daardoor staat er maar één voetbalster in het overzicht.

Celeste Veenstra

Celeste heeft een geweldig seizoen achter de rug met haar team East Stroudsburg, maar eigenlijk is het seizoen nog niet eens voorbij, want East Stroudsburg heeft zich geplaatst voor de Nationals door gisteren het PSAC Tournament te winnen. Celeste was zoals het hele seizoen eigenlijk al weer beslissend! Eerder dit seizoen verloren de ‘Warriors’ nog met 2-1 van Kutztown, maar gisteren waren ze hun wel de baas en wie anders dan Celeste maakte de winnende goal: 1-0. Na 20 wedstrijden heeft Celeste 21 goals gemaakt en 6 assists gegeven, wat een statistieken! In 20 wedstrijden won het team ook nog is 18 keer en slecht 2 keer werd er verloren. Zaterdag begint voor Celeste en haar team de strijd om de landstitel. Succes!

Karlijn Goes

Karlijn speelt voor University of North Carolina (UNC) en eigenlijk mogen we wel zeggen dat dit met afstand het beste team is van het land. Dit seizoen werden er 19 wedstrijden gespeeld door UNC en die werden allemaal gewonnen. In slechts één wedstrijd was er overtime nodig om de overwinning binnen te slepen. Om nogmaals te bevestigen hoe goed UNC dan is, de laatste 42 wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten! Heel knap! Dat Karlijn hier tussenloopt, zegt natuurlijk ook genoeg over het niveau van Karlijn! UNC won de reguliere competitie van de ACC Conference uiteraard en het Conference Tournament werd ook overtuigend binnengehaald. In de halve finale moest Louisville eraan geloven met een 3-1 nederlaag en in de finale was Boston College het slachtoffer. Zij werden ook met 3-1 verslagen. Zaterdag begint ook voor UNC de nationals en zij zijn dik favoriet, wij zijn benieuwd of Karlijn en haar team het waar kunnen maken.

Devi Slobbe

Devi speelt sinds de zomer voor Miami Ohio. Deze universiteit ligt in het plaatsje Oxford in de staat Ohio. Devi is eigenlijk het hele seizoen al basisspeler en mag ook terugkijken op een tot nu toe heel succesvol seizoen. Er werd dit seizoen 13 keer gewonnen, maar toch ook 7 keer verloren, maar met name de laatste wedstrijden was Miami in vorm. Er is een winstreeks opgebouwd van zes wedstrijden en daar zitten de laatste twee wedstrijden bij die hebben geleid tot de winst van MAC Conference Tournament. In de halve finale op vrijdag werd Appalachian State verslagen met 2-0. In de finale was Kent State de tegenstander en eerder in het seizoen was Kent State juist een van de tegenstanders die Miami versloegen. Het werd destijds 3-2 voor Kent State, maar in de finale van het Conference Tournament namen Devi en haar team revanche! Er werd met 2-1 gewonnen! Hierdoor is het team ook geplaatst voor de nationals, die volgende week van start gaan.

Merel Dupont

Merel Dupont heeft de Patriot League gewonnen! Merel hockeyt voor American University uit Washington D.C. Dit seizoen draait American op volle toeren en met name in de conference stond er geen maat op het team. Alle zes de conference wedstrijden werden gewonnen. Op het begin van het seizoen moest American nog op gang komen (er werd 3 keer achter elkaar verloren), maar vanaf dat punt is het gaan lopen. Vanaf 8 september werd er nog maar twee keer verloren en die wedstrijden verloren gingen, werden maar met 1-0 verloren. Door die goede reeks ging American met vertrouwen het Conference Tournament en dat vertrouwen was terecht, want eerst werd Holy Cross met 5-1 afgedroogd en in de finale werd Lafayette met 3-2 verslagen. Woensdag neemt Merel het op tegen Fairfield in de openingsronde van het kampioenstoernooi. Zet hem op Merel!

Ophelie Bemelmans

Ophelie hockeyt als enige in de Ivy League, een conference voor academische topscholen. Ophelie speelt voor Princeton wat natuurlijk ook een aardige reputatie heeft. De Ivy League heeft geen Conference Tournament zoals de meest andere conferences, dus win je het reguliere seizoen dan ben je kampioen in de conference. Zaterdag speelde Ophelie en haar team de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen en die werd tegen UPenn ook gewonnen. Het werd 3-1, Ophelie deed helaas niet mee. Princeton heeft een uitstekend seizoen gedraaid met maar vier nederlagen, waarvan drie achtereenvolgend, maar dat waren dan ook gelijk de laatste nederlagen, want alle tien de wedstrijden erna werden in winst omgezet. Daarnaast werden alle conference wedstrijden gewonnen en dus kan Princeton met vertrouwen naar vrijdag, want dan speelt het tegen Syracuse voor het nationale kampioenschap.

Demi van Stappershoef 

We sluiten het overzicht af met de enige voetbalster in het overzicht. Demi speelt voor Tyler JC en ook zij beleeft een top seizoen. 19 wedstrijden gespeeld, 18 gewonnen en maar eentje verloren. Hele mooie cijfers voor Demi en haar team. Demi is onbetwiste basisspeler en is belangrijk voor haar team. Zaterdag werd de wedstrijd om het Gulf South District gespeeld tegen Holmes CC. Bijna vanzelfsprekend won Tyler JC en ook bijna vanzelfsprekend wonnen ze dik, want na 90 minuten stond er 7-1 op het scorebord. Demi en haar team hebben zich ook geplaatst voor de nationals! Hopelijk wordt dit ook een succes voor Tyler JC, succes in ieder geval Demi!

Voor de mannen beginnen de Conference Tournament deze week of zijn ze inmiddels al begonnen. Deze week begint voor Field Hockey de Nationals en wij zijn benieuwd wie de verwachtingen waar kunnen maken.

Ben je benieuwd welke talenten een award hebben gewonnen voor hun prestaties in het reguliere seizoen? Bekijk onze nieuwspagina eens, hier staan alle award-winnaars op een rijtje. Voor andere dagelijkse updates kun je ook onze socials terecht.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.