Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

CHAMPIONS UPDATE

Het weekend is voorbij en dat betekent dat we weer terugkijken op het afgelopen weekend. Er stonden dit weekend een heel aantal Conference Tournaments op het programma en dat heeft weer een heel aantal kampioenen opgeleverd! Aangezien de Nationals voor Field Hockey nu in volle gang zijn, is daar nog kampioen van bekend. Voor het voetbalseizoen beginnen de Nationals juist aankomende week en dat betekende dat er afgelopen weekend de Conference Tournaments gespeeld moesten worden. Een overzicht van welke talenten hun Conference Tournaments wonnen:

Quinten Helmer

Quinten Helmer heeft met zijn team Indiana het Big Ten Tournament gewonnen! Ruim twee weken geleden won Indiana ook al het Regular Season en nu werd het Conference Tournament ook nog gewonnen. Het ging alleen niet zo makkelijk als het klinkt, want Indiana kreeg heel veel tegenstand van zijn drie tegenstanders in het toernooi. Ohio State werd nog met ‘ruime’ cijfers verslagen: 2-0, maar tegen Maryland had Indiana het een stuk lastiger. Eerder in het seizoen werd er nog met 3-0 verloren van Maryland, maar dit keer ging het gelijk op en trokken de ‘Hoosiers’ uiteindelijk aan het langste eind. In overtime werd het verschil gemaakt: 1-0. In de finale nam Indiana het op tegen Michigan waar het eerder dit seizoen van won met 1-0. Dit keer werd het weer een hele spannende finale. Reguliere speeltijd en overtime leverden geen winnaar, dus moesten penalty’s het verschil maken en dat gebeurde. Indiana won met 4-3 na strafschoppen. CHAMPS!

Sara Vijfhuizen

USAO heeft het SAC Tournament overtuigend gewonnen! Sara Vijfhuizen leidt de verdediging met verve al het hele seizoen en heeft ook al verschillende malen bewezen een doelpunt te kunnen maken. In de finale tegen Wayland Baptist University speelde USAO wederom heel sterk en droogde de tegenstander af met 7-2 en Sara scoorde weer! Ze was eenmaal trefzeker dit keer, net als in de halve finale. In de eerste ronde van het toernooi scoorde Sara zelfs twee keer. Vier goals in drie wedstrijden in het Conference Tournament, niet slecht voor een verdedigster. Eerder won de University of Science and Art of Oklahoma het Regular Season en deze week staan de Nationals voor de deur en ook daarin hoopt USAO hoge ogen te gooien. De tegenstander moet nog bekend gemaakt worden, maar na de resultaten van het hele seizoen voor Sara en haar team hebben wij vertrouwen dat USAO ver gaat komen. Succes Sara!

Jens Keemers

In dezelfde Conference als Sara heeft Jens Keemers met zijn team John Brown University het Conference Tournament gewonnen. In de finale nam  John Brown het op tegen USAO waar Angelo Leendertse in de basis staat. John Brown werd in het Regular Season ook al kampioen door maar één keer te verliezen in de Conference en de overige acht wedstrijden allemaal te winnen. In het Tournament had John Brown het wel een stuk lastiger. Alle drie de wedstrijden werden met minimaal verschil gewonnen. Tegen Southwestern (A.G) werd het 3-2, tegen Wayland Baptist werd na overtime 2-1 voor John Brown en in de finale tegen USAO ging het wederom moeizaam, maar werd er wel weer gewonnen: 1-0. Door de winst van het toernooi mogen Jens en zijn team zich ook opmaken voor de Nationals, waarvan de loting vandaag plaatsvindt.

Steyn van Ark 

Charleston heeft het MEC Tournament binnengehaald! Met Steyn van Ark binnen de lijnen werd er afgerekend met Notre Dame College: 4-0. Net als de andere kampioenen won Charleston eerder het Regular Season door maar liefst 15 keer te winnen en slechts één keer gelijk te spelen in de Conference. Ongeslagen kampioen dus en daar kwam het Conference Tournament dus bij, want niet voorafgaand aan de finale tegen Notre Dame werd Urbana University verslagen met 3-0. Overtuigend naar de Nationals dus! Steyn van Ark mistte een groot aantal wedstrijden door een blessure, maar is nu weer op de weg terug en hij mocht tegen Notre Dame een klein half uur meedoen. Hopelijk volgen er voor Steyn meer speelminuten tijdens de Nationals!

Ids Hannema

Het kampioenschap van Wright State is misschien het meest verrassende kampioenschap in dit artikel, want Wright State beleefde geen bijzonder regulier seizoen. Er werd vier keer verloren en ook vier keer gewonnen. Daarmee eindigde Ids met zijn team op een 5e plek in de Horizon League Conference. Het toernooi verliep niet zoals je zou verwachten met de nummer 1 en 2 in de eindstrijd. De nummer 5 & 6 van de reguliere competitie namen het op tegen elkaar in de eindstrijd, maar voor die eindstrijd werden eerst een kwart- en halve finale gespeeld en hierin liet Ids zijn klasse zien. Tegen Green Bay maakte Ids de enige goal van de wedstrijd en daarmee schakelde hij de nummer vier van de Conference uit. In de halve finale was Oakland de opponent en dat was de nummer twee uit de conference, oftewel je zou zeggen ook een betere tegenstander, maar Wright State bewees voor niemand bang te zijn, want Oakland werd met 4-1 verslagen en Ids nam weer een doelpunt voor zijn rekening. In de finale was Milwaukee de tegenstander, de nummer zes van de conference, maar dit bleek gelijk de lastigste tegenstander, want na overtime was er nog geen winnaar, dus moesten penalty’s bepalen wie er het toernooi won. Wright State trok aan het langste eind met 4-3 na strafschoppen. Lekker Ids. Deze week beginnen de Nationals, waarvoor de ‘Raiders’ zich voor de eerste keer in hun bestaan plaatsten.

Martijn Kuijs

Martijn speelt sinds afgelopen zomer voor Tiffin University en ook hij mocht de beker de lucht in tillen afgelopen weekend! Het G-MAC Tournament werd gewonnen! In de kwartfinale won Tiffin nipt van Walsh met 2-1. In de halve finale werd Lake Erie verslagen. Vooral dit was een knappe prestatie doordat Lake Erie het Regular Season had gewonnen en eerder dit seizoen tweemaal van Tiffin won. Daarnaast verloor Lake Erie slechts één keer in de Conference, al met al een hele knappe prestatie van Tiffin om van Lake Erie te winnen met 2-1 na overtime. In de finale nam Martijn het op tegen Cedarville (de nummer drie uit Regular Season). Het werd 1-0, weer een nipte overwinning, maar die tellen ook en zo kon Tiffin net als vorig jaar de G-MAC beker ontvangen. Martijn deed in 18 wedstrijden mee dit seizoen en startte in 7 wedstrijden en scoorde daarnaast twee keer. Veel succes Martijn tijdens de Nationals!

Luc Schade

Luc Schade heeft met zijn team Rogers State University de GAC/MIAA Conference Tournament gewonnen! In de finale werd Fort Hays na penalty’s verslagen. Na reguliere speeltijd stond het 2-2 en uiteindelijk bleken de ‘Hillcats’ beter in het nemen van strafschoppen. Door de overwinning heeft Roger State zich ook vanzelfsprekend geplaatst voor de Nationals! Rogers State draaide over het algemeen gezien een goed seizoen. Na 20 wedstrijden is de balans: 13 overwinningen, 5 nederlagen en 2 gelijke spelen. Met name op het einde van het seizoen raakte het team in vorm, want van de laatste zes reguliere wedstrijden werden er vijf gewonnen. Met dat goede gevoel werd ook uiteindelijk het Conference Tournament binnengehaald. Grote klasse Luc! Succes tijdens de Nationals.

Dit was de weekly update voor deze week. Komend weekend beginnen de Nationals en wij houden je uiteraard op de hoogte van alle updates! Ben je overigens benieuwd welke talenten allemaal een award hebben gewonnen voor hun spel tijdens het seizoen? Bekijk dan eens ons nieuwsoverzicht! Hier kun je alle award-winnaars terugvinden.

Op onze socials vind je daarnaast dagelijkse updates van onze talenten in Amerika.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.