Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Carson-Newman University strikt Rik van Dijk

Carson-Newman University strikt Rik van Dijk

 

Rik van Dijk speelt zijn wedstrijden volgend seizoen in het Burke-Tarr Stadium, de thuishaven van Carson-Newman University met een capaciteit van 6500 bezoekers en in 2005 aangelegd voor een slordige vijf miljoen dollar. Van Dijk, die met het behalen van zijn fysiotherapie diploma én het kampioenschap in de tweede klasse met VV Roden een uitstekend 2019 meemaakt, heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij de Eagles en begint na de zomer aan zijn masterstudie in Jefferson, Tennessee.

 

Coach Stephan Lyons uit Middlesbrough, Engeland, is verhuld met de komst van de dynamische linksback, die tijdens de fall moet uitgroeien tot een belangrijke schakel in het behalen van een ticket voor het South Atlantic Conference Tournament. Afgelopen seizoen was de halve finale het eindstation voor de ploeg van Lyons, na een 2-0 nederlaag tegen de uiteindelijke kampioen Tusculum.

Voordat de back een krabbel zette onder zijn Amerikaans avontuur speelde hij in Nederland al lange tijd in eerste elftal van VV Roden, waarmee hij onlangs voor het eerst in de historie van de club promoveerde naar de eerste klasse. Offensief draagt Rik al jaren bij aan de doelpuntenproductie van het elftal. Met zijn aanvallende drang levert hij ieder seizoen de nodige assists en weet hij zelf ook met enige regelmaat het net te vinden.

 

Aankomend seizoen zal de rappe verdediger, die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan, het opnemen tegen onder andere Lincoln Memorial University, de universiteit waar Christoph Willemsen en afgelopen jaar Edwin Vaas hun wedstrijden speelden. Christoph werd vanwege zijn prestaties zelfs benoemd in het All-Conference team, een prestatie die Rik dit jaar hoopt te evenaren!

Wij wensen Rik ontzettend veel plezier en succes in Amerika. Go Eagles!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.