Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Carly Bothof maakt droom waar in New York

Carly Bothof maakt droom waar in New York

Aankomende zomer wisselt de talentvolle hockeyster van AHBC Amsterdam de Nederlandse velden in voor de velden van Amerika. De 17-jarige aanvallende speelster gaat na de zomer uitkomen voor Syracuse University in de staat New York.

 

Op 6-jarige leeftijd heeft Carly haar intrede met hockey gemaakt bij haar lokale club HC Abcoude. Op haar elfde maakte zij de overstap naar AH&BC Amsterdam om op een hoger niveau te gaan spelen. AH&BC Amsterdam staat bekend met de beste jeugdopleiding van Nederland, waar Carly een voortreffelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ze werd met Onder 16 zelfs nationaal kampioen zaalhockey en verkozen tot topscorer van het seizoen.

Met haar competitieve instelling, snelheid en een neusje voor de goal kan zij het best uit de voeten als rechtsbuiten. In Onder 18 speelde Carly op het hoogst haalbare niveau en behaalde zij met haar team een bronzen medaille.

Haar talent is zeker niet onopgemerkt gebleven. De hoofdcoach hockey van Syracuse zegt het volgende: “I am thrilled to have Carly join our Syracuse Field Hockey family.  When I saw Carly play she reminded me of three-time All-American and program assist leader Martina loncarica.”’

 

Syracuse University is een school met ruim 19.000 studenten en biedt zowel voor mannen en vrouwen diverse sportprogramma’s aan, waar hockey er één van is. Het aankomende team van Carly komt uit in Divisie 1 van de NCAA. Naast Carly zijn er nog twee Nederlandse meiden te aanschouwen, zo speelt Pleun Lammers al bij ‘The Syracuse Orange’ en sluit ook Eefke van den Nieuwenhof aankomende zomer aan. “Syracuse is een extreem goede school met veel respect en ik voel me vereerd om een ‘future Orange’ te zijn”, aldus Carly.

Wij wensen Carly ontzettend veel succes en plezier in het grote Amerika. Wij zullen haar natuurlijk blijven volgen en jullie meenemen in haar avonturen.

Wil jij op de hoogte blijven van onze talenten? Bekijk dan eens onze Instagram: @kingstalentnl

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.