Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

California Baptist University verwelkomt Belgisch talent Emiel Deconinck

Emiel Deconinck zal aankomende zomer de reis over de Atlantische oceaan wagen om te gaan voetballen en studeren aan de California Baptist University. Hij verruilt het vertrouwde België voor het veelbelovende Amerika en kijkt uit naar zijn transfer.

Emiel begon als klein mannetje met voetballen bij zijn lokale voetbalclub SW Harelbeke. Al snel bleek dat hij veel talent had en dit was ook de scouts van SV Zulte Waregem opgevallen en op zijn achtste kwam hij op de jeugdopleiding van de club terecht. Na een jaar bleek dat de jonge Deconinck nog wel een stapje hogerop kon en vertrok naar Club Brugge. Bij deze laatst genoemde club werd hij in de o13, o14 en de o15 verkozen tot captain van zijn team. Waar hij met de o13 en de o16 ook nog eens kampioen werd van België. Met zijn teams nam hij het in internationale toernooien op tegen grote clubs als Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, PSG, Ajax en nog veel meer. Bovendien werd hij geselecteerd voor het Belgische nationale elftal in de o15, o16 en de o17.

Na 7 jaar bij de jeugdopleiding van Brugge te hebben gespeelde maakte Emiel de transfer naar KV Kortrijk. Met de o17 van Kortrijk werd hij direct kampioen in het seizoen 2016-2017. Op dit moment is Emiel onderdeel van de o21 van KV Kortrijk en bovendien gekozen als tweede aanvoerder.

Emiel is een multi-inzetbare middenvelder die eigenlijk op elke positie op middenveld uit de voeten kan. Hij speelt echter het beste op de positie als controlerende middenvelder. Emiel is een echte spelmaker met een erg goede passing in de benen. Ook zijn spelinzicht en positionering zijn van hoog niveau. Allemaal kwaliteiten die hem maken tot een complete middenvelder. Een middenvelder die goed zal passen binnen het team van de California Baptist University.

Op de California Baptist University zitten maar liefst 11.000 studenten, waarvan Emiel er binnenkort één gaat zijn. Het is een van de beste universiteiten in Zuid-California en heeft een prachtige campus, slechts op een paar minuten afstand van enkele populaire stranden. Een fantastische locatie voor het avontuur van de nieuwe nummer 6 van de CBU Lancers!

Wij willen Emiel heel veel succes en vooral veel plezier wensen in Californië!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.