Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Brett van Ool signs at Central Methodist University, Fayette, Missouri

Brett van Ool signs at Central Methodist University, Fayette, Missouri

 

Aanstaande zomer gaat er voor Brett van Ool een nieuwe wereld open. De 19-jarige keeper heeft een contract van Central Methodist University (CMU) ondertekend en zal tijdens zijn studie in Fayette uitkomen voor het Central Methodist men’s soccerteam, Missouri.

 

In augustus is het zover, dan zal Brett van Ool afreizen naar Fayette om daar aan te sluiten bij de selectie van CMU men’s soccerteam, het elftal van hoofdcoach Alex Nichols. Van Ool begon met keepen bij Brevendia, na een aantal seizoenen vertrok hij naar FC Oda om vervolgens gescout te worden door VV Bocholt (semi-prof niveau België). Teruggekeerd uit België heeft Van Ool een vaste plek onder de lat in het eerste elftal van FC Oda afgedwongen. Aanstaande zomer is het voor de keeper, die ijzersterk in 1 op 1 duels is, tijd om zijn horizon te verleggen en zijn internationale ervaring uit te breiden tot de Verenigde Staten.

 

 

 

Van Ool zal dus het groen met witte tenue van Central Methodist Eagles gaan verdedigen. CMU speelt haar wedstrijden in de NAIA Heart of America Athletic Conference. Hij kan zich opmaken voor wedstrijden in Iowa, Kansas en Missouri, en hierdoor zal hij heel veel van Amerika gaan zien. Afgelopen seizoen verloor het team van head coach Alex Nichols nipt van de uiteindelijke landskampioen Hastings (0-2). Uiteindelijk strandden de Eagles in de kwartfinale van de post-season Conference playoffs. Nichols: “Met Brett hebben we een sterke keeper binnen gehaald. Een keeper die uitblinkt in 1 op 1 duels en sterk is op de lijn. We kijken uit naar zijn komst.”

 

 

 

In Fayette zal van Ool samen gaan spelen met spelers uit Spanje, Duitsland, Brazilië, Australië, Hong Kong en Engeland. Kortom, genoeg verschillende culturen om een fantastisch avontuur tegemoet te gaan.

 

 

 

KingsTalent wenst Brett veel succes en plezier in Amerika, wij zullen Brett op de voet blijven volgen en over zijn avonturen schrijven op onze website en social media kanalen.

 

Voor 2018 zijn we op zoek naar nieuw talent. Speel je voetbal, hockey of volleybal op niveau en wil je graag studie combineren met (top)sport. We willen je graag leren kennen! Meer informatie klik hier.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.