Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bono Wijnhoven: Een Talent uit Horst op Weg naar Camden County Community College

Bono Wijnhoven: Een Talent uit Horst op Weg naar Camden County Community College
Bron: @ruud_schobbers

Op vijfjarige leeftijd begon Bono zijn voetbalreis bij zijn lokale voetbalclub BVV’27. Nu staat hij op het punt om een nieuwe stap te zetten in zijn carrière als voetballer en student aan het Camden County Community College.

Bono werd op jonge leeftijd al opgemerkt door de professionele Nederlandse voetbalclub VVV-Venlo en het KNVB District Talent Team. Op elfjarige leeftijd besloot hij VVV-Venlo te verlaten en over te stappen naar RKVV Wittenhorst om op een hoger nationaal niveau te kunnen concurreren. Bono’s talent en toewijding leidden tot vroege promoties naar hogere leeftijdscategorieën, waarbij hij vaak werd benoemd tot aanvoerder van zijn team. Op zeventienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut voor het eerste seniorenteam van RKVV Wittenhorst, waarmee hij uitkwam op het hoogste regionale niveau in Nederland.

In het seizoen 2022-2023 was Bono een geselecteerde en startende speler van het eerste seniorenteam van RKVV Wittenhorst, waarmee hij het kampioenschap in de hoofdklasse won. In dit seizoen blijft hij een belangrijke speler voor het team, dat nu uitkomt in de vierde divisie, het op drie na hoogste nationale seniorenniveau in Nederland.

Bono is een veelzijdige speler die uitblinkt als links middenvelder en centrale verdedigende middenvelder, maar de voorkeur geeft aan spelen als linksback. Zijn vaardigheden omvatten het veroveren van de bal, passen, dribbelen, tactisch inzicht en besluitvorming, verdedigen in één-tegen-één situaties, technische bekwaamheid, snelheid en acceleratie, en een uitstekend gevoel voor positionering.

Vrienden en teamgenoten beschrijven hem als een vriendelijk, ambitieus, sociaal, kalm en bedaard persoon, die geweldig is om bij een groep te hebben. Op het veld, maar ook in de klas, is hij doelgericht en geeft hij 100% om zijn doelen te bereiken. Bono is uiterst competitief, wat blijkt uit zijn spel- en trainingsmentaliteit.

Camden County Community College heeft afgelopen seizoen een uitstekend jaar gedraaid. In de conference waarin ze uitkomen hebben ze tien van de elf wedstrijden weten te winnen. De andere wedstrijd werd met een gelijkspel afgesloten. Voor Bono zal het dus een strijd worden om direct een basisplaats af te dwingen, maar als we kijken naar zijn niveau in Nederland dan hebben we alle vertrouwen erin dat dit goed komt.

Wij wensen hem dan ook erg veel succes en plezier in Amerika en hopen mooie verhalen te horen over zijn prestaties!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.