Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
#Fromtheboardroom

Duke Basketbal gedragen door Freshmen

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat de basketbal gekte Amerika overneemt. De finales van het college basketbal worden gespeeld en de weg naar de final 4 is nog in volle gang. Met teams als Duke, Virginia, North Carolina, Michigan State en Gonzaga nog allemaal in de race zijn we klaar voor een veldslag.

 

Duke wordt door vele gezien als de favoriet voor het landskampioenschap in de NCAA D1. Met 4 Freshmen als belangrijkste spelers is de nog jonge ploeg bezig met een geweldig seizoen. De grote namen Zion Williamson, RJ Barrett, Tre Jones en Cameron Reddish werden voordat ze daadwerkelijk op college niveau speelden al gezien als een van de grootste al dan niet de grootste talenten. Duke wist ze alle 4 binnen te halen en bouwde daarmee aan een geweldig team. Nu aan het eind van het seizoen nemen Zion Wiliamson en RJ Barrett het tegen elkaar op in de strijd om wie er de first pick wordt bij de NBA draft. Maar heeft dit team dan ook nog zwaktes denk je. Ja het grootste zwakte punt van Duke is dat ze weinig drie punters maken en moeilijk vrijeworpen nemen kortweg ze kunnen niet schieten. Dit was goed te zien in de laatste wedstrijd tegen UCF die moeizaam gewonnen werd met 77-76. Door het midden af te schermen met de 2.29 M grote Tacko Fall moest Duke gaan schieten en konden ze niet door het midden naar de basket.

 

Het succes van Duke kom voor velen door de Amerikaan Zion Williamson het 18-jarige 2.01M grote 130kg zware atletische beest met nummer 1. Met een gemiddelde van 22.5 punten, 8.8 rebounds en 2.1 assists per wedstrijd zet hij een goede score neer. Zet daar nog 2.1 steals per wedstrijd bij en je hebt een aanvallend wonderkind. Andere zeggen dat de Canadees RJ Barrett de reden is voor het succes. Net als Zion is RJ 18 jaar oud en 2.01M groot. Met 92 kilo heeft hij het uiterlijk van een top atleet en zijn statistieken spreken dit niet tegen. Met 22.8 punten per wedstrijd 7.7 rebounds en 4.1 assists is hij bij meer punten direct betrokken. Ook komt zijn percentage vrijeworpen hoger uit dan dat van Zion. Beide spelers worden niet gezien als de beste schutters maar voor Zion Williamson is dit een minder belangrijk aspect omdat hij een forward is en RJ Barrett een shooting guard.

 

Voor wie spectaculaire beelden wil zien staat YouTube vol met beelden van Zion Williamson hij stond voor zijn eerste college wedstrijd al bekend om zijn dunks. Dit werd toen nog in twijfel getrokken samen met zijn atletische vermogen maar deze twijfel nam hij snel weg. Door dit seizoen al meer dan 60x te dunken heeft hij zijn naam waar gemaakt. RJ Barrett daarentegen stond bekend als een minder spectaculaire speler. Hij stond bekend om zijn vele punten en ook hij maakt dit waar. Waar voor het seizoen RJ Barrett het vaakst genoemd werd als de first pick bij de NBA draft is dit nu vooral Zion Williamson. Zijn talenten bleken niet alleen in highschool zichtbaar maar ook op collegeniveau laat hij het iedere wedstrijd zien. Sommige kenners geven echter de voorkeur nog steeds aan RJ Barrett doordat zijn schot beter is en daardoor completer dan Zion Williamson.

 

In mijn ogen is Zion Williamson de first pick door zijn spectaculaire spel en geweldig atletisch vermogen. Beide spelers zijn niet extreem lang maar door de sprongkracht van Zion Williamson valt dit minder op dan bij RJ Barrett. Daarnaast is hij fysiek sterk en snel maar niet alleen een domme kracht. Hij leest het spelletje en pakt daarom veel steals in het begin van de opbouw waarmee hij zichzelf alleen voor de basket zet. De volgende wedstrijd van Duke is tegen Virginia Tech waar beide spelers weer het beste van zich laten zien en weer een ronde dichterbij het kampioenschap proberen te komen. Wie er ook first pick mag worden ik hoop van beide spelers nog veel leuks te zien in de NBA.

 

Door: Guus Manders stagiair Social Media Manager KingsTalent, SPECO Sportcommunicatie leerjaar 3

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.