Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bibi Joó verruilt Wartburgia voor een avontuur in Mississippi

Bibi Joó verruilt Wartburgia voor een avontuur in Mississippi

Deze zomer zal Bibi Joó het voetbalteam van Mississippi College gaan versterken. In het begin van dit jaar heeft Bibi haar HBO opleiding weten af te ronden waarna ze klaar was voor een nieuw avontuur, namelijk: studie en voetbal combineren in de Verenigde Staten!

 

Bibi startte op 6-jarige leeftijd met voetballen bij AVV DSZ. Ze speelde hier tot haar 15e mee in de hoogste jongensteams van de club. Daarnaast maakte ze ook deel uit van het KNVB talententeam. In 2014 is Bibi uitgenodigd om met het statenteam van Maryland en Pennsylvania mee te spelen wat destijds door Europa trok om te voetballen. Bibi was goed voor 3 doelpunten en 4 assists. Op haar vijftiende besloot ze om over te stappen naar het O15 damesteam waar ze direct werd verkozen tot captain, wat ze overigens in het O17 en O19 damesteam wist te blijven.

In 2018 besloot Bibi de overstap te maken naar Wartburgia waar ze in haar eerste seizoen bij het tweede dameselftal van de ploeg direct indruk maakte. Bibi was goed voor 17 assists en 8 doelpunten in 22 wedstrijden. Het daaropvolgende seizoen werd ze een basisspeler in het eerste team van de ploeg en dat is ze nog steeds. Ondanks een zware blessure wist ze zichzelf terug te knokken en wist in de eerste 5 wedstrijden van dit seizoen 4 keer te scoren en 8 assists te geven, en dat in de Topklasse!

 

Bibi zal volgend schooljaar een opleiding gaan volgen aan het Mississippi College in Clinton, Mississippi. De school heeft een uitstekend voetbalprogramma en staat op plek twee op de ranglijst in D2. Aankomend jaar zullen ze vol de strijd aan gaan om de nationale titel in de wacht te slepen. Bibi zal hierbij ongetwijfeld andere Nederlandse talenten tegen gaan komen. Het team van de school komt uit in de Gulf South Conference. De school is opgericht in 1826, het is dan ook de oudste school van Mississippi.

Wij wensen Bibi heel veel plezier en succes met het Amerikaanse avontuur!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.