Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

America East All Rookie onderscheiding voor Berbel Rozema

Umass Lowell kent zelf niet een denderend seizoen… maar aan de Nederlandse speelsters ligt het niet! Na Sofie Knook, heeft Berbel Rozema ook een award verdiend: America East All Rookie. Een award om super trots op te zijn! 

Voor dit soort grote awards, kom je niet zomaar in aanmerking. Je zal het gehele seizoen goed moeten presteren en genoeg punten bij elkaar moeten spelen. Deze punten verdien je door goals te scoren en assists te geven. De aanvalster, die overkwam van HC Rotterdam, scoorde dit seizoen 2 keer en leverde 4 assists af, waaronder aan Sofie Knook.

Het Conference seizoen begon voor de ‘River Hawks’ met een uitwedstrijd in en tegen Maine. Zoals eerder vermeld, kende Umass Lowell een zwak seizoen. Dit werd in gang gezet door de eerste Conference wedstrijd te verliezen van Maine (0-1).
Er werd slechts één wedstrijd gewonnen. Er was zelfs een Shootout nodig om de overwinning binnen te halen. Uiteindelijk werd New Hampshire verslagen en de eerste 3 punten, tevens laatste punten, werden behaald.

Umass Lowell speelde in de America East Conference tegen heel wat teams waar Nederlandse speelsters furore maken. Denk aan Monmouth, die de Regular Season Conference hebben gewonnen, waar Bente Steenhorst een vaste waarde is. Of UAlbany, waar Pelou Bakker en Julie Rodijk de kleuren verdedigen. Leuke onderlinge wedstrijden!

Het seizoen is voorbij voor Berbel, want het team heeft zich niet gekwalificeerd voor de play-offs. Hoewel dit een domper is voor iedereen, kan Berbel zelf terugkijken op een prima seizoen bij de River Hawks. Wij zijn trots op je, Berbel!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.