Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bente Frieser gaat avontuur aan bij Menlo College

Bente Frieser gaat avontuur aan bij Menlo College

In de zomer van 2020 stapt de talentvolle voetbalster van SDC in het vliegtuig richting Amerika. De 18-jarige Bente gaat volgend seizoen uitkomen voor het women’s soccer team van Menlo College.

 

Bente heeft op vroege leeftijd haar intrede in het voetbal gemaakt. De nummer 10, die voor de hoogte jongensteam van SDC gevoetbald heeft, werd door de KNVB gescout voor het talententeam in haar district. Daar heeft ze in het Onder 13, 14, 15 en 16 team gevoetbald, waarbij ze daarnaast met jongens speelde bij haar lokale club. Met de jongens behaalde ze in de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018 meerdere prijzen. Ook is ze twee keer tot de finale selectieronde gekomen van het Nederlands elftal. Verder heeft ze nog bij PEC Zwolle en FC Twente in de jeugd gespeeld, maar ze bleef bij haar keuze om met de jongensteams te blijven spelen bij SDC. In het seizoen 2018-2019 speelde zij voor het eerst in een vrouwenteam.

Bente is van alle markten thuis. Naast haar positie als aanvallende middenvelder (#10) kan ze ook als linkshalf, rechtshalf en centraal op het middenveld ingezet worden. Haar kwaliteiten zijn vooral haar fysieke kracht, leiderschapskwaliteiten, aanvallende creativiteit en haar scorend vermogen. Tevens wordt de talentvolle voetbalster beschreven als een spontaan en sociaal persoon, die erg competitief ingesteld is. Dit is op het veld dan ook goed te merken :). Ze is niet vies van fysieke duels en neemt graag de leiding in het veld. Daardoor is ze ook vaak de aanvoerder van het team. Met haar competitiviteit en haar uitstekende kwaliteiten is Bente bereidt om haar doelen in Amerika te verwezenlijken.

 

Op de nieuwe school van Bente Frieser, Menlo College, zitten 775 studenten. Naast voetbal biedt de school ook diverse andere sporten aan zoals volleybal, basketbal, worstelen en golf. Het women’s soccer team van Menlo College komt uit in de GSAC, de Golden State Athletic Conference. Afgelopen seizoen wist Menlo zesde op de ranglijst te eindigen. Met het scorend vermogen en haar aanvallende creativiteit zal Menlo hogere ogen willen gooien!

Wij wensen Bente ontzettend veel succes en plezier in ‘’The States’’. Natuurlijk zullen we haar op de voet blijven volgen bij het beleven van haar avonturen.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.