Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bas van Beckhoven verruilt FC Den Bosch voor Stony Brook

Bas van Beckhoven verruilt FC Den Bosch voor Stony Brook

Bas van Beckhoven vertrekt komende zomer naar Stony Brook University. Hij verlaat FC Den Bosch onder-21 voor de Stony Brook Seawolves om studie met voetbal te combineren.

Bas begon op zijn 8e met voetballen bij VV Chaam. Hier werd hij al snel eerder overgezet naar hogere elftallen. Daarna vertrok hij op zijn 10e naar de jeugdopleiding van Willem II. Waar hij een aantal seizoenen speelde voordat hij in 2015 naar de jeugd van FC Den Bosch. Hier was hij altijd een belangrijke speler en in de onder-19 zelfs aanvoerder. Na 9 jaar ervaring in een BVO jeugdopleiding, vertrekt Bas naar Amerika.

Bas gaat spelen voor Stony Brook University. De Stony Seawolves komen uit in de America East Conference. Hier spelen ze tegen scholen als Vermont, Umass Lowell en UAlbany. Hele sterke ploegen dus. De school heeft in totaal 49 Conference kampioenschappen behaald. Het voetbalteam van Stony Brook eindigde in 2018 nog bovenaan in de Conference, tijdens het reguliere seizoen.

Stony Brook heeft een aantal mooie faciliteiten. De Seawolves spelen hun thuiswedstrijden in het Kenneth P. LaValle Stadium. Een groot stadion met een capaciteit van 12.000 plekken.

Stony Brook University telt 26.000 studenten. Het is een van de beste scholen van het land. Ze staan in de top 100 van colleges en universities van Amerika, op plek #88. Verder staat de school ook op #13 in Public Schools van het land. Er zijn in Amerika in totaal 5.300 colleges, dus dit is een zeer goede school.

Bas komt dus op een goede en mooie school terecht, maar ook de locatie is niet verkeerd. De campus van Stony Brook ligt in Brookhoven, New York. Brookhoven is de grootste stad van de staat New York. De stad ligt zo’n 80 kilometer van Manhattan, een van de 5 stadsdelen van New York en telt 1.6 miljoen inwoners.

Kortom, Bas krijgt voldoende kansen zichzelf te ontwikkelen en nieuwe plekken te ontdekken.

 

Veel plezier in Amerika, Bas!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.