Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bartu Yakkan tekent bij Washington Adventist University!

Bartu Yakkan tekent bij Washington Adventist University!

Voetballer Bartu Yakkan verlaat SV Orion en tekent bij Washington Adventist University. Hiermee vertrekt hij naar Amerika om daar sport en studie te gaan combineren.

Bartu was vijf jaar oud toen hij begon met voetballen bij zijn lokale voetbalclub OSC. Hier speelde hij tot zijn twaalfde, waar hij zes keer kampioen wist te worden. Zijn talent werd niet alleen gezien bij OSC, zo klopte ook Achilles’29 bij hem op de deur. Bij Achilles’29 speelde hij tegen professionele jeugdacademies als FC Twente, Roda JC en Excelsior Rotterdam. Na vijf jaar had Bartu het gezien bij Achilles’29 en vertrok hij naar SV Orion. Hier speelde hij in het eerste seizoen in de U19, waar hij uitkwam in de Derde Divisie. In seizoen 2021 – 2022 werd hij kampioen met met SV Orion U19 en promoveerde hij naar de Tweede Divisie. Ook won hij dat seizoen de ‘MVP-award’. Op achttienjarige leeftijd maakte Bartu zijn debuut bij het eerste elftal van SV Orion in de Vierde Divisie. Op dit moment speelt hij als vaste kracht bij SV Orion U19, waar hij uitkomt in de Eerste Divisie. Hier speelt hij iedere wedstrijd en is hij een belangrijke schakel in het team. Daarnaast traint hij regelmatig mee met het eerste elftal van SV Orion.

Bartu is een veelzijdige speler die het best tot zijn recht komt als winger en middenvelder. Zijn favoriete positie zou linkshalf zijn. Bartu beschikt over een uitstekende dribbel die hij, in combinatie met zijn snelheid, gebruikt om zijn tegenstander kwijt te raken. Wanneer dit niet lukt zoekt hij ook 1 tegen 1 de confrontatie op.  Als hij is ontdaan van zijn tegenstander beschikt hij over een uitstekende pass om zijn teamgenoten te bedienen. Tot slot beschikt de middenvelder over een uitstekende conditie.

Na de zomer zal Bartu samen met Bastiaan Spierenburg Washington Adventist gaan versterken. Dit Nederlandse duo zal de school aanvallend gaan versterken en er alles aan gaan doen om de prestaties van vorig seizoen te gaan overtreffen.

Bartu zijn nieuwe coach is in ieder geval al erg enthousiast over hem, nadat hij hem zag op de showcase. “Bartu is an incredibly talented player. He thinks fast and he plays fast. But more than that, he plays with a smile on his face because he’s in a creative flow. When I watched him play in Holland this December I loved how unpredictable he was. He’s having fun and he loves causing trouble for defenders. Bartu is a free spirit on the field; an unpredictable force to be reckoned with. We are excited for Bartu to begin his journey at WAU.”

Wij wensen Bartu heel veel plezier en succes toe in de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.