Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Bart Schijvenaars wordt een Carson-Newman Eagle!

Bart Schijvenaars wordt een Carson-Newman Eagle!

Voetballer Bart Schijvenaars verlaat Nederland en vertrekt naar Amerika om daar voetbal en studie te gaan combineren! Dit gaat hij doen bij Carson-Newman University.

Bart begon op vierjarige leeftijd met voetballen. Dit deed hij bij zijn lokale club RKVV DEM. Een van de grootste en meest prestigieuze semi-professionele voetbalclub in Nederland. Vanaf de U13 werd Bart de vaste aanvoerder van zijn team. Dat Bart talent had bleek ook uit het feit dat hij uitkwam voor de U13 en U17 teams van de KNVB. Hier speelde hij tegen professionele jeugdacademie teams. Bij RKVV DEM speelde hij altijd op het hoogste niveau en in 2020 maakte hij als 19-jarige jongen de overstap naar de U23 van de club uit Beverwijk. Ook hier werd hij wederom aanvoerder. Hier maakte hij uiteindelijk zijn minuten in de Eerste Divisie nadat hij met de U23 wist te promoveren vanuit de Tweede Divisie.

Bart speelt doorgaans als centrale verdediger en staat bekend om zijn kopkwaliteiten. Hij is fysiek sterk en laat dit ook zien in 1 vs 1 duels. Bart is een natuurlijke leider en weet hiervoor zijn verdedigende linie goed neer te zetten. Ondanks zijn lengte (188 cm) is Bart snel en atletisch en zet hij regelmatig de tackle in. Hij is een hardwerkende speler die alles doet om te winnen.

Met Bart kunnen de Carson-Newman Eagles een sterke verdediger toevoegen aan hun selectie. De Eagles spelen hun wedstrijden in de South Atlantic Conference (SAC), waar zij vorig seizoen een overall record van 7-5-5- wisten te behalen. Naast Bart zullen er na de zomer nog meer Nederlandse KingsTalent student-athletes zich voegen bij de Eagles. Een leuke Nederlandse enclave dus bij Carson-Newman!

Wij wensen Bart veel plezier en succes toe in de VS!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.