Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Babette gaat voetballen voor Indian Hills Community College

Babette gaat voetballen voor Indian Hills Community College

Voetbalster Babette Rietveld mag zich op gaan maken voor een avontuur in Amerika. Ze gaat voetbal en studie combineren aan Indian Hills Community College.

Al op vierjarige leeftijd was de liefde voor voetbal aanwezig bij Babette en ging ze deze sport beoefenen bij haar lokale club GRC14. Lange tijd speelde ze hier in de jongensteams omdat ze zo meer uitgedaagd werd op het voetbalveld. Vanaf de Onder-17 kwam ze ook uit voor de meidenteams. Ze was onder andere geselecteerd voor het meidenteam voor League Cup wedstrijden en maakte hierin twintig doelpunten. Ook won ze de KNVB beker met het vrouwenteam. In het seizoen 2018/19 werd Babette gescout door FC Eindhoven. Dit betekende dat ze vooral trainde en één wedstrijd per maand speelde voor de plaatselijke FC, waaronder tegen Borussia Dortmund.

Op haar vijftiende mocht Babette de overstap maken naar het Onder-19 team van VV Baronie. Hier kwam ze uit op het hoogste competitieniveau in deze leeftijdscategorie. Ook dit seizoen komt de veelzijdige middenveldster uit in de hoogste Onder-20 met VV Baronie Onder-20.

Haar nieuwe voetbalteam van Indian Hills Community kende een wisselvallig seizoen. Het begon met veel overwinningen maar vier van de laatste vijf wedstrijden gingen verloren. Met de voetballende kwaliteiten van Babette in het elftal hopen ze een sterker middenveld te krijgen.

Wij wensen Babette heel veel plezier en succes in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.