Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Awards blijven binnenstromen voor goed presterende talenten!

In dit artikel komen zeven talenten aan bod waarvan er één voetballer maar liefst twee awards wist te winnen. Daarnaast werd er ook een hockeyster beloond met de ‘Region Player of the Year’ award! Ben jij benieuwd wie er in de prijzen vielen en welke prestaties hieraan vooraf gingen? Lees dan vooral verder

We trappen het artikel af met Wessel Speel die als doelman een ware steunpilaar was voor Hofstra University. De doelman uit Utrecht wist in meerdere wedstrijden indruk te maken waardoor hij alweer zijn derde All-Region award in zijn carrière kan bijschrijven. Speel wist negenmaal de nul te houden waardoor hij gemiddeld slechts 0.8 doelpunt tegen kreeg per wedstrijd. De doelman kan hiermee zijn beste gemiddelde van de afgelopen vier jaar overleggen, waarnaast hij met 78,8 procent ook zijn beste reddingspercentage behaalde. Ook wist Speel voor het eerst in zijn carrière direct betrokken te zijn bij een doelpunt, waar hij een assist leverde in de 2-1 overwinning op William & Mary. Door deze uitstekende prestaties kan Speel met een glimlach terugblikken op zijn vierde jaar bij Hofstra University.

Bas van Beckhoven wist het blok voor de verdediging van Stony Brook University te vormen, waar hij van grote invloed was op de vijf behaalde ‘clean sheets’. Naast zijn verdedigende impact wist hij ook aanvallend zijn bijdrage te leveren door assists te verzorgen tegen Hofstra en Iona. Eind oktober haalde de middenvelder uit Chaam zelf succesvol de trekker over tegen Lafayette. Mede door deze prestaties is Van Beckhoven beloont met de All-Region award waardoor hij tevreden terug kan kijken op zijn derde jaar bij de ‘Seawolves’.

Vervolgens zoomen we in op de volgende ster van dit artikel: Joram Bogers hield het niet bij één, waar hij in korte tijd zowel de All-Region én de All-American award binnen wist te slepen. De nummer 10 uit Tilburg kwam dit seizoen 23 keer in actie en was daarin direct betrokken bij 13 doelpunten. Meerdere malen wist hij de hoofdrol op te eisen en besliste hij wedstrijden eigenhandig. Met deze cijfers blaast hij zijn prestaties van afgelopen jaar omver, wat eerder al werd beloond met de ‘Offensive Player of the Year’ award. Als kers op de taart was Bogers live op televisie te zien, waar hij het met zijn school (Lewis University) in de halve finale opnam tegen Franklin Pierce University. Helaas gingen de ‘Flyers’ met 2-3 ten onder waardoor het avontuur er voor Bogers opzat. Desondanks kan hij terugkijken op een uitzonderlijk jaar waar hij de toppen van zijn kunnen liet zien.

Tess Jedeloo wist in haar derde jaar bij de ‘Raiders’ de sterren van de hemel te spelen. Met 20 doelpunten en 9 assists in 20 wedstrijden was ze onmisbaar in de voorhoede van Shippensburg University. De hockeyster uit Amsterdam speelde haar beste wedstrijden tegen Slippery Rock en Mercyhurst, waar ze met 4 doelpunten en 1 assists niks heel liet van de tegenstander uit Pennsylvania. Met 3 doelpunten en 3 assists was Jedeloo dé spil van het elftal in de 10-1 overwinning op Mercyhurst. De aanvalster is al langer op schot, waar ze in de afgelopen drie jaar in 40 gestarte wedstrijden goed was voor 51 doelpunten contributies. Na naar sterke prestaties heeft ze een plek verdiend in het All-Tournament Team.

Diego Konincks werd na een ijzersterk seizoen eerder al beloond met een plek in het All-Conference Team en de uitverkiezing tot ‘Defensive Player of the Year’. Nu kan hij hier ook nog de All-Region award aan toevoegen waardoor het awards blijft regenen voor de verdediger uit Montfoort. Konincks was een ware steunpilaar in de defensie van de ‘Billikens’ en daarnaast wist hij ook aanvallend beslissend te zijn. Begin oktober zorgde hij hoogstpersoonlijk voor de overwinning op La Salle (1-0), waarna hij aan het eind van het seizoen op een totaalaantal van vier doelpunten eindigde.

Jady van Gils weet een hele unieke award binnen te slepen. Voor de tweede keer in de geschiedenis wist een talent van East Stroudsburg University de ‘Region Player of the Year’ award te winnen. Met tien doelpunten en vijf assists was de middenveldster uit Amersfoort een voorbeeld voor het team, wat ertoe geleidt heeft dat ze een prachtige award kon bijschrijven. Waar Van Gils de twee voorgaande jaren al uitstekend wist te presteren, deed ze daar dit jaar dus een schepje bovenop. In haar vooralsnog drie jaar durende carrière bij de ‘Warriors’ was ze in totaal bij 34 doelpunten betrokken in 59 wedstrijden.

Waar Roos Monsma eerder al meerdere awards wist te winnen waaronder de ‘Rookie of the Year’ award, kan ze daar met de ‘All-Region’ award een nieuwe onderscheiding aan toevoegen. De ‘Ravens’ kenden een seizoen met twee gezichten maar dat verhield Monsma er niet van om haar voetballende kwaliteiten te laten zien. De verdedigster wist vanaf dag één een basisplek te veroveren en die gaf ze niet meer weg. Het talent uit Hoofddorp kan hierdoor terugblikken op een sterk eerste jaar in Amerika.

Wat een prestaties allemaal, wees er trots op!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.