Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Amy Bos versterkt Thomas More University

Amy Bos gaat dit jaar Nederland verlaten. Ze gaat studeren en voetballen bij Thomas More University in Amerika.

Op haar 9e begon Amy met voetbal. Al vrij snel viel haar talent op. Op haar 10e werd ze geselecteerd voor het KNVB Talententeam. Vanaf haar 14e speelde ze al mee met het eerste vrouwenelftal in de Topklasse.

Haar talent bleef ook bij BVO’s niet onopgemerkt. Onder andere ADO Den Haag, Telstar en Achilles’29 scoutte Amy. Ze koos er echter voor om te gaan voetballen voor DTS Ede toen ze 16 was. DTS is een van de top drie teams in de Topklasse. Daar speelde ze regelmatig tegen clubs als Ajax, ADO Den Haag en SC Heerenveen.

Amy deed ook nog eens mee met het WK panna knock-out toernooi. Hier schopte ze het tot de laatste 32. Ze behoorde dus bij de 32 beste van de wereld. Ze was overigens de jongste vrouw die dit voor elkaar heeft gekregen.

Nu maakt Amy de overstap naar Thomas More University. Thomas More komt uit in de NAIA Mid-South Conference, een van de sterkste NAIA conferences van het land. Aankomend seizoen kruist Amy met de Saints de degens met Martin Methodist, the University of the Cumberlands, Lindsey Wilson en Cumberland University, ploegen die allemaal zijn opgenomen in de top 20 sterkste ploegen van het land.

Aankomend seizoen mikt head coach Walker niet alleen op titelwinst, maar ook op deelname aan de nationals, die zijn ploeg afgelopen jaar net misliep. Na een uitstekend seizoen strandde de Saints uiteindelijk in de halve finale van het conference tournament.

Naast het sportief aanzien staat Thomas More University ook bekend om haar academische reputatie en locatie. De school wordt consistent opgenomen in het illustere rijtje van sterkste universiteiten uit de regio en haar campus ligt op nog geen 15 minuten van het centrum van de stad Cincinnati, die Amy aankomend seizoen haar thuis mag noemen.

Een fraaie uitdaging dus aankomend seizoen voor de doelpuntenmaakster, die na de zomer overigens samen met een landgenoot het aanvalsduo zal gaan vormen bij de Saints, daarover later meer…!

 

Wij wensen Amy heel veel succes en plezier tijdens haar tijd in Amerika! Geniet ervan!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.