Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Jolie van Straalen vertrekt naar hartje New York!

Jolie van Straalen vertrekt naar hartje New York!

Jolie van Straalen gaat terugkeren op voor haar bekende bodem. Ze gaat een avontuur aan in Amerika waar ze voetbal gaat combineren met haar studie aan CUNY College of Staten Island.

Voor Jolie is Amerika geen onbekend terrein, ze begon namelijk met voetballen toen ze zeven jaar oud was in Amerika in Brooklyn. In 2016 keerde ze vervolgens terug naar Nederland waar ze ging spelen voor SV Kampong Onder-13. Toen ze doorstroomde naar het Onder-15 team werd ze hier verkozen tot aanvoerster en ging ze spelen in de eerste klasse van het meidenvoetbal. Hier wist ze de competitie te winnen en zodoende te promoveren naar het hoogste niveau, de hoofdklasse. Toen ze pas dertien jaar oud was mocht ze al aansluiten bij het Onder-17 team en mocht ze meetrainen met de Utrecht Soccer Academy.

Ook met haar team ging het goed want het Onder-17 team van SV Kampong  mocht uitkomen in een Onder-19 competitie. Op zestienjarige leeftijd maakte ze al haar debuut in vrouwen 1 waarmee ze vanuit de Vierde Klasse naar de Derde Klasse promoveerde. Jolie is een centrale verdedigster, maar ze kan ook als controlerende middenvelder spelen. Ze is erg sterk in het opbouwen, tackles inzetten en met haar snelheid kan ze tegenstanders vaak achterhalen.

Na de zomer zal ze het women’s soccer team van Staten Island gaan versterken in New York City! De Dolphins, zoals het team zichzelf noemt, beleefde een teleurstellend seizoen waarin slechts 2 wedstrijden werden gewonnen. De school speelt haar wedstrijden in de East Coast Conference en speelt wedstrijden tegen scholen als Franklin Pierce, Felician en Lincoln. Met Jolie als versterking in de verdediging zal de ploeg aankomend seizoen minder tegengoals willen incasseren.

Wij wensen Jolie erg veel succes en plezier in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.